Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.9 C
Serres

Κ. Χατζηδάκης: “Δάνεια με 1% σε νέους έως 39 ετών για την απόκτηση κατοικίας”

Η φθηνή δανειοδότηση σε νέους έως 39 ετών για την απόκτηση κατοικίας που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από την 86η ΔΕΘ θα φθάσει τα 500 εκτ. ευρώ, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι τα δάνεια θα είναι άτοκα κατά τα 3/4 άτοκα καθώς τα χρήματα θα προέρχονται από τον ΟΑΕΔ και κατά 1/4 από τις τράπεζες. Επομένως το τελικό επιτόκιο θα είναι περίπου 1%. Δηλαδή για ένα δάνειο 100.000 ευρώ η μηνιαία δόση θα είναι 275 ευρώ, κατέληξε.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι παραμένει και το 2023 η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες και εργαζόμενους που θα φθάνει περίπου το 4,5% παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Για την αύξηση στις συντάξεις επισήμανε ότι θα είναι τουλάχιστον 6% από 01/01/2023 και πρόσθεσε ότι ακόμα και αυτοί που έχουν προσωπική διαφορά θα δουν αύξηση από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 12.000 το χρόνο.



Babis

Τέλος για τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε εργασίας δήλωσε ότι θα συμπεριληφθεί σύντομα σε σχετικό νομοσχέδιο και θα προβλέπει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 40%.

Πηγή ertnews.gr

ΕλλάδαΚ. Χατζηδάκης: “Δάνεια με 1% σε νέους έως 39 ετών για την...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Απαγόρευση τζετ σκι στις παραλίες της Αττικής – Αναλυτικά η λίστα

Απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών...

Συνελήφθησαν έξι υπάλληλοι κτηματολογικών γραφείων της Αττικής και τρεις ιδιώτες για δωροδοκίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της...

Τελευταία Νέα