Αύριο οι συναρμόδιοι υπουργοί θα κάνουν ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της στεγαστικής πολιτικής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, όπως είπε ο υπουργός ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Αύριο οι συναρμόδιοι υπουργοί θα κάνουν ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της στεγαστικής πολιτικής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Advertisement
 

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό το πρόγραμμα και πάλι μέσα στο υπουργείο Εργασίας υπάρχουν πολλά επιμέρους υποπρογράμματα, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσο για τη φθηνή δανειοδότηση για την απόκτηση στέγης, τόνισε πως είναι ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει με δάνεια 500 εκατ. ευρώ, τα 375 εκατομμύρια ευρώ θα τα δώσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και θα είναι άτοκα, θα βάλουν και οι τράπεζες το 1/4 . Οι οποίες τράπεζες, όπως είπε, θα κάνουν και την επιλογή με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και γι’ αυτό το λόγο, το επιτόκιο, επειδή τα 3/4 του δανείου θα είναι άτοκα, θα είναι πολύ χαμηλό- με σημερινά δεδομένα θα είναι 1%.

«Ουσιαστικά μιλάμε για τα φθηνότερα στεγαστικά δάνεια. Αν πάρει κάποιος ένα δάνειο 100.000 ευρώ για ένα σπίτι, η μηνιαία δόση θα είναι 275 ευρώ. Δηλαδή θα πληρώνει 275 ευρώ τον μήνα και θα του μείνει και το σπίτι» επισήμανε ο υπουργός.

Σχετικά με την αύξηση των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα τη δουν οι συνταξιούχοι από 1/1/2023, θα είναι τουλάχιστον 6%, ο ίδιος νομίζει ότι θα είναι παραπάνω, αλλά απομένει να δούμε πώς θα κλείσει η χρονιά σε σχέση με την ανάπτυξη και τον τιμάριθμο.

Η αύξηση θα αφορά όλους τους συνταξιούχους, σημείωσε ο υπουργός και εξήγησε πως τα 2/3 αυτών θα δουν πραγματικές αυξήσεις στις τσέπες τους, το υπόλοιπο 1/3 θα δει μείωση της προσωπικής διαφοράς, του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και αρκετοί από αυτούς που θα δουν να ροκανίζεται η προσωπική τους διαφορά, θα δουν παραπάνω λεφτά στην τσέπη τους,γιατί η κυβέρνηση προχωρεί στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία αφορά όλους τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή αφορά πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους.

Advertisement
ΔΕΗ

Ο κ. Χατζηδάκης περιοδεύει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Επισκέφθηκε ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης και είπε ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας κάνει εξαιρετική δουλειά στα ΚΑΠΗ.

Επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, για την οποία τόνισε, επίσης, πως κάνει εξαιρετική δουλειά και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση

14/12/25 12:42 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που προσέκρουσε σε μπάρα σε σιδηροδρομική διάβαση

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

14/12/25 11:33 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

14/12/25 11:24 πμ

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

14/12/25 11:21 πμ

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών

14/12/25 11:11 πμ

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών στην άρση βαρών

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

14/12/25 12:15 μμ

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ - Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

14/12/25 10:06 πμ

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ – Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

14/12/25 10:02 πμ

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

14/12/25 9:57 πμ

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

14/12/25 9:50 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

13/12/25 9:10 μμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

13/12/25 9:04 μμ

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου