Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Advertisement ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Advertisement
 

«Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει, πολύ απλά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταγγέλλοντας την εισβολή ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη γείτονά του.

«Είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας πυρηνικός πόλεμος», δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν

«Είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας πυρηνικός πόλεμος και δεν πρέπει να εξαπολυθεί», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», συνέχισε, αποκαλώντας παράλληλα τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων «επικίνδυνη περιφρόνηση» των ευθυνών της για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. «Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει, πολύ απλά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταγγέλλοντας την εισβολή ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη γείτονά του.

Η Ρωσία «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του ΟΗΕ, δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν – Ζητά την αύξηση του αριθμού των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, γύρω από τον οποίο κάλεσε όλες τις χώρες, δημοκρατικές ή μη, να ενωθούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι ο θεσμός βασίζεται στη «σαφή απαγόρευση της κτήσης με τη βία εδαφών γειτονικής χώρας» και πρόσθεσε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι αυτός ο πόλεμος απειλεί το δικαίωμα ύπαρξης της Ουκρανίας ως κράτος.

Αντιμέτωπος με την εισβολή που εξαπέλυσε μια χώρα που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Μπάιντεν θεώρησε επίσης ότι είχε έρθει η ώρα να μεταρρυθμίσει αυτό το σώμα, που συχνά παραλύει από τη χρήση του δικαιώματος βέτο.

Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε «να αυξηθεί ο αριθμός των μελών, μονίμων και μη» του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να μπορούν να εκπροσωπούνται χώρες από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Αυτός ο σημαντικός οργανισμός έχει επί του παρόντος πέντε μόνιμα μέλη: τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα.

Ο Μπάιντεν, αφού επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, επικέντρωσε τις επιθέσεις του στη Ρωσία, αλλά υιοθέτησε έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο με τον μεγάλο αντίπαλο, την Κίνα.

«Επιτρέψτε μου να μιλήσω ευθέως», είπε. «Οι ΗΠΑ δεν αναζητούν σύγκρουση. Οι ΗΠΑ δεν αναζητούν ψυχρό πόλεμο» με την Κίνα, είπε ξανά ο Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η αμερικανική θέση για την Ταϊβάν, ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο θέμα, δεν έχει αλλάξει.

Advertisement
MEGA

Αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε σήμερα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, «επικίνδυνες» δηλώσεις σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, ο τελευταίος είπε: «Ένας πυρηνικός πόλεμος είναι αδύνατο να κερδηθεί και δεν πρέπει να προκληθεί».

«Θαρραλέες γυναίκες του Ιράν»

Επιβεβαιώνοντας τη βούληση των ΗΠΑ να συνεχίσουν να εμπλέκονται στον έλεγχο και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, δήλωσε επίσης: «Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δηλώνοντας την προτίμησή του για έναν διπλωματικό δίαυλο ώστε να αποφευχθεί αυτό.

Επίσης για το Ιράν, είπε: «Στεκόμαστε δίπλα στους θαρραλέους πολίτες και τις θαρραλέες γυναίκες του Ιράν, που διαδηλώνουν αυτήν τη στιγμή για να υπερασπιστούν τα πιο βασικά δικαιώματά τους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του που είχε εσκεμμένα ενοποιητικό χαρακτήρα, σε μια εποχή που ορισμένες μεγάλες αναδυόμενες χώρες έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τη Ρωσία, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε: «Ας δηλώσουμε μαζί, για άλλη μια φορά, κατηγορηματικά, ότι τα έθνη του κόσμου είναι ακόμη ενωμένα».

«Δεν είμαστε παθητικοί μάρτυρες της ιστορίας. Είμαστε οι συγγραφείς της ιστορίας. Μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε», είπε ο Μπάιντεν, αναζωογονώντας την αισιοδοξία που χαρακτηρίζει πολλές από τις ομιλίες του.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλ. Σδούκου: Μηδενική ανοχή σε όσους εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα - Οι έντιμοι αγρότες θα δικαιωθούν

27/10/25 2:47 μμ

Αλ. Σδούκου: Μηδενική ανοχή σε όσους εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα – Οι έντιμοι αγρότες θα δικαιωθούν

Πρόεδρος Βραζιλίας: «Τις επόμενες ημέρες» θα βρεθεί «οριστική λύση» στην εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ

27/10/25 2:42 μμ

Πρόεδρος Βραζιλίας: «Τις επόμενες ημέρες» θα βρεθεί «οριστική λύση» στην εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει η κυβέρνηση των ψευτών και της δυσβάσταχτης ακρίβειας

27/10/25 2:38 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει η κυβέρνηση των ψευτών και της δυσβάσταχτης ακρίβειας

«Τέλος» από τη Γιουβέντους ο Τούντορ

27/10/25 2:35 μμ

«Τέλος» από τη Γιουβέντους ο Τούντορ

Με τη στήριξη της Invel Real Estate και της PRODEA Investments, ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τρυπητή Μήλου

27/10/25 2:32 μμ

Με τη στήριξη της Invel Real Estate και της PRODEA Investments, ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τρυπητή Μήλου

Ο Τζορτζ ΜακΚέι απάντησε στις εικασίες που τον συνδέουν με τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

27/10/25 2:26 μμ

Ο Τζορτζ ΜακΚέι απάντησε στις εικασίες που τον συνδέουν με τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Κακουργηματική δίωξη στους 5 συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο στην Περαία

27/10/25 2:22 μμ

Κακουργηματική δίωξη στους 5 συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο στην Περαία

Αυξήθηκαν τα δάνεια, μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο

27/10/25 2:18 μμ

Αυξήθηκαν τα δάνεια, μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο

Υπό καταρρακτώδη βροχή παρέλασαν οι μαθητές κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου

27/10/25 2:14 μμ

Υπό καταρρακτώδη βροχή παρέλασαν οι μαθητές κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου

Διπλή διάκριση πέτυχε η ομάδα «InnoGo» του Πολυτεχνείου Κρήτης

27/10/25 2:05 μμ

Διπλή διάκριση πέτυχε η ομάδα «InnoGo» του Πολυτεχνείου Κρήτης

Έρευνα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενδέκατη προσωρινή κράτηση - Απολογείται σήμερα και ο λογιστής σε βάρος του οποίου αναβαθμίστηκε η κατηγορία

27/10/25 2:02 μμ

Έρευνα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενδέκατη προσωρινή κράτηση – Απολογείται σήμερα και ο λογιστής σε βάρος του οποίου αναβαθμίστηκε η κατηγορία

Σίντνεϊ Σουίνι: Στη τελική ευθεία τα γυρίσματα για την 3η σεζόν του «Euphoria»

27/10/25 1:58 μμ

Σίντνεϊ Σουίνι: Στη τελική ευθεία τα γυρίσματα για την 3η σεζόν του «Euphoria»