Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε συζήτηση με μέλη του Council of Foreign Relations αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία σημειώνοντας πως είναι δύσκολο να αποκατασταθεί αν η Άγκυρα ... Περισσότερα

Κυρ. Μητσοτάκης: Δύσκολο να αποκατασταθεί η σχέση με την Τουρκία αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
MEGA
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε συζήτηση με μέλη του Council of Foreign Relations αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία σημειώνοντας πως είναι δύσκολο να αποκατασταθεί αν η Άγκυρα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η γειτονική χώρα εργαλειοποιεί μετανάστες και έκανε λόγο για υβριδική απειλή.

Τόνισε ότι ο ίδιος πάντα επιδίωκε μια εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία και ενώ πριν τρία χρόνια είχε πει να κάνουν μια νέα αρχή, η Τουρκία με το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπέγραψε αγνοεί την ύπαρξη ελληνικών νησιών.

Επιπλέον είπε ότι αν η Τουρκία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι θα απομονωθεί και από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ανοιχτός στο διάλογο αλλά σημείωσε ότι ο κ. Ερντογαν δεν θέλει να μιλήσουν.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης ώσμωσης που θα λύσει το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό

31/03/26 8:00 μμ

ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης όσμωσης που θα λύσει το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό

Σταύρος Παπασταύρου: «Να ληφθούν προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών - να εξαιρεθούν, ως εφάπαξ παρεμβάσεις, από τον δημοσιονομικό δείκτη καθαρών δαπανών»

31/03/26 7:41 μμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Να ληφθούν προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών – να εξαιρεθούν, ως εφάπαξ παρεμβάσεις, από τον δημοσιονομικό δείκτη καθαρών δαπανών»

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 7:09 μμ

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 7:07 μμ

Το φύλλο αγώνα για τις αποβολές των Ναν και Ντόρσεϊ και το αντιαθλητικό του Ματίας Λεσόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

31/03/26 7:05 μμ

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- FossesΕικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά - Bande Dessinée ( BD )

31/03/26 3:21 μμ

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses: Εικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά – Bande Dessinée ( BD )

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

31/03/26 8:03 μμ

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

"Show" της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας - Την πήραν... σηκωτή αστυνομικοί!

31/03/26 3:12 μμ

“Show” της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας – Την πήραν… σηκωτή αστυνομικοί!

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι - "Μοντέλο Ράφα" στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

31/03/26 3:27 μμ

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι – “Μοντέλο Ράφα” στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

31/03/26 3:05 μμ

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

31/03/26 3:02 μμ

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:59 μμ

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο