15.8 C
Serres

Σέρρες: “Καίει” τους πολίτες το ρεύμα- video

Date:

Οι καταναλωτές αναζητούν να βρουν τον φθηνότερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και οι εταιρείες προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο καθώς φοβούνται νέο κύκλο απλήρωτων λογαριασμών. Οι καταναλωτές είτε με στερήσεις, είτε με ρυθμίσεις προσπαθούν να ανταποκριθούν φτάνοντας πολλές φορές στα όρια των αντοχών τους.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο τιμολόγησης που καθιερώθηκε μετά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και τους καταναλωτές να έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι «ενεργειακού τουρισμού» οι πάροχοι προσπαθούν να βάλουν φρένο ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγουν έναν νέο κύκλο απλήρωτων λογαριασμών με τη συζήτηση περί αλλαγών στον Κώδικα Προμήθειας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανοίγει τη συζήτηση σε δύο κρίσιμα άρθρα που αφορούν την αλλαγή προμηθευτή με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον παλαιό πάροχο και στην Καθολική Υπηρεσία .Από πλευράς τους οι καταναλωτές είτε με ρυθμίσεις , είτε πληρώνοντας τους λογαριασμούς με στερήσεις προσπαθούν να ανταποκριθούν.
Ενώ παράλληλα από τη ΔΕΗ ανακοινώθηκαν νέες διευκολύνσεις πληρωμών σε όσους πελάτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στην εξόφληση των λογαριασμών τους κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πελάτες της ΔΕΗ με οφειλή από €500 έως και €3.000 και η προκαταβολή εξαρτάται από το ύψος της οφειλής.

Συγκεκριμένα:
Ύψος ρυθμιζόμενης οφειλής Προκαταβολή και αντίστοιχη επιστροφή
500,00€ – 1.000,00 € 50 €
1.000,01€ – 2.000,00 € 100 € Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΡΤΑ
2.000,01€ – 3.000,00 € 200 €
Η συγκεκριμένη μορφή διακανονισμού ισχύει για τους πελάτες που θα διακανονίσουν τις οφειλές τους και θα πληρώσουν την προκαταβολή έως 10 Νοεμβρίου. Οι πολίτες πάντως φαίνεται πως βρίσκονται στα όρια τους.







ΣέρρεςΣέρρες: "Καίει" τους πολίτες το ρεύμα- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Ξέμεινε από υπαλλήλους το Κυνοκομείο, άμεση ανάγκη πρόσληψης νέων- Video

Την άμεση πρόσληψη υπαλλήλων για το κυνοκομείο  με την...

Στα 4.000.000 ευρώ η μελέτη στατικής επάρκειας και αποκατάστασης του γηπέδου Πανσερραϊκού- video

Βγήκε το κόστος της Μελέτης Στατικής Επάρκειας – Αποκατάστασης-...

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έκοψε τις φλέβες της και έπεσε από τον 5ο όροφο

Tραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη...

Σέρρες: Πρωταθλητής Ελλάδος ο Νικόλαος Σερέτης στο 35ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών με μεγάλη χαρά και συγκίνηση...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα