Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
27 C
Serres

Το Βερολίνο διαψεύδει δηλώσεις του Ερντογάν περί αλλαγής της θέσης του καγκελάριου έναντι της Ρωσίας

Το Βερολίνο διέψευσε νωρίτερα απόψε τους ισχυρισμούς του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, άλλαξε τη θέση του έναντι της Ρωσίας και τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης κοινής βάσης διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο καγκελάριος επανέλαβε τη θέση του, ότι εναπόκειται στον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει αυτόν τον βίαιο πόλεμο, να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία και να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο», τόνισε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ATV, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον καγκελάριο, δήλωσε ότι ο Σολτς άλλαξε στάση έναντι του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τώρα εκτιμά ότι πρέπει να βρεθεί μαζί του κοινή βάση προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο καγκελάριος ωστόσο έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι «δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πάνω από το κεφάλι των Ουκρανών», ενώ δηλώνει παγίως ότι ο ρώσος πρόεδρος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον πόλεμο.



Babis

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚόσμοςΤο Βερολίνο διαψεύδει δηλώσεις του Ερντογάν περί αλλαγής της θέσης του καγκελάριου...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στην Στουτγάρδη – Νεκρή γυναίκα 46 ετών

Γυναίκα 46 ετών έχασε τη ζωή της, υποκύπτοντας στα...

Σιγκαπούρη: Το εμβληματικό Αεροδρόμιο Changi στέφεται πάλι Νο.1 παγκοσμίως – Δείτε φωτογραφίες

Σε μια εποχή που οι ταξιδιώτες επιδιώκουν την ελαχιστοποίηση...

Γαλλία: Κρατούμενος για ληστεία μετά φόνου απελευθερώθηκε κατά λάθος λόγω… συνωνυμίας

Ένας 25χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο...

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Αργεντινή – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε...

Τελευταία Νέα