Καθηγητής Γυμνασίου παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Το αδίκημα που του αποδίδεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ... Περισσότερα

σχολείο

Epiloges Press

Epiloges Press

Καθηγητής Γυμνασίου παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Το αδίκημα που του αποδίδεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι αυτό της κατάχρησης ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εννέα μαθητριών γυμνασίου, στις οποίες ο 65χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα».

Είχε προηγηθεί αναφορά των γονιών τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., όπου οι καταγγέλλουσες έφηβες (ηλικίας τότε 14 με 15 ετών) εξετάστηκαν, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Στις καταθέσεις τους φαίνεται να κατήγγειλαν -μεταξύ άλλων- ότι ο καθηγητής τους απηύθυνε ερωτήσεις για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες, καθώς επίσης ότι προέβη σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

Οι καταγγελίες αφορούσαν το περσινό σχολικό έτος (2021-22) και ειδικότερα το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Όταν αυτές έγιναν γνωστές προκλήθηκε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη.

Ως ψευδείς χαρακτηρίζει ο 65χρονος καθηγητής τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ισχυριζόμενος ότι στοχοποιήθηκε επειδή ήταν αντίθετος στις καταλήψεις που πραγματοποιούνταν στο σχολείο.

Advertisement
MEGA

«Είμαι μπερδεμένη, δεν μπορώ να αμφισβητήσω τις φίλες μου, αλλά από την άλλη ο καθηγητής δε μου είχε δώσει τέτοια δικαιώματα», ανέφερε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας μαθήτρια –όχι καταγγέλλουσα, που κλήθηκε να εξεταστεί ως μάρτυρας. Στη δίκη δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν οι καταγγέλλουσες, παρότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υπέβαλε σχετικό αίτημα, αλλά απορρίφθηκε από το Δικαστήριο. Αναμένεται να διαβαστούν στην εξέλιξη της δίκης, η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 6:57 μμ

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

03/04/26 6:38 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 6:17 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 5:57 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 5:32 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 5:21 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 5:04 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 4:54 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 7:02 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 7:01 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 6:59 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 6:57 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ