«Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα και στο ζόφο των αρρώστων αποκαλύψεων που αφορούν τις παρακολουθήσεις, ενώ το δόγμα της κυβέρνησης είναι να τα παίρνει από τη μία τσέπη, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα και στο ζόφο των αρρώστων αποκαλύψεων που αφορούν τις παρακολουθήσεις, ενώ το δόγμα της κυβέρνησης είναι να τα παίρνει από τη μία τσέπη, μέσω του ΦΠΑ, από τους καταναλωτές και να τα δίνει στην τσέπη των καρτέλ μέσω των επιδοτήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στο κέντρο των Σερρών.

Advertisement
 

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε «παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πρωθυπουργού» λέγοντας ότι «δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα να δώσω απαντήσεις» σε όσα είπε, αλλά πώς «θα δώσουμε απάντηση στα προβλήματα της κοινωνίας, στα προβλήματα των πολιτών».

Τόνισε πως υπάρχει εναλλακτική και όσο πιο γρήγορα έρθει η ελπίδα με την πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα, όχι για μία παράταξη αλλά για όλη τη χώρα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρεθεί κανείς αντιμετωπίζει την ίδια ανασφάλεια, την ίδια απόγνωση από τους πολίτες από τους ανθρώπους της αγοράς που στενάζουν απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Και δυστυχώς δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, διότι η κυβερνητική πολιτική θέλει να συνεχίζεται αυτή η λεηλασία, προκειμένου να στηρίζονται κάποιοι λίγοι και ισχυροί.

Το δόγμα της κυβέρνησης είναι να τα παίρνει από τη μία τσέπη, μέσω του ΦΠΑ, από τους καταναλωτές και να τα δίνει στην τσέπη των καρτέλ, μέσω των επιδοτήσεων. Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι. Μέσα στις πρώτες 15 μέρες εξαντλείται το εισόδημα των πολιτών. Αντίκρισα σήμερα και πολλούς επιχειρηματίες που είναι μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου στα μαγαζιά τους.

Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα και στο ζόφο των άρρωστων αποκαλύψεων που αφορούν τις παρακολουθήσεις. Δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πρωθυπουργού. Αυτό που με απασχολεί είναι πως θα δώσουμε απάντηση στα προβλήματα της κοινωνίας, στα προβλήματα των πολιτών που βυθίζονται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Και πιστεύω ότι οι απαντήσεις υπάρχουν, υπάρχει εναλλακτική για να σταθεί όρθια η κοινωνία.

Με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και χτύπημα στα καρτέλ και στην αισχροκέρδεια στην ενέργεια στα καύσιμα στα τρόφιμα.

Με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία.

Advertisement
ΔΕΗ

Με αύξηση του μισθού στα 800 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα.

Με στήριξη και προστασία της πρώτης κατοικίας της μεσαίας τάξης που απειλείται σήμερα από τους λογής Πάτσιδες, που εφορμούν στους δανειολήπτες με τις εισπρακτικές εταιρείες.

Με μέτρα που θα στηρίξουν έμπρακτα την κοινωνία και θα δώσουν ελπίδα απέναντι στη σημερινή απόγνωση.

Για αυτό βρίσκομαι εδώ και για αυτό δουλεύω και όσο πιο γρήγορα έρθει η ελπίδα μέσα από την πολιτική αλλαγή και σταθεί ξανά στα πόδια της η κοινωνία και αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, τόσο το καλύτερο θα είναι, όχι για μία παράταξη στον τόπο, αλλά τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα συνολικά».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καβάλα: Όταν ο παλιός νερόμυλος γίνεται σχολείο ζωής και αειφορίας

15/12/25 10:39 πμ

Καβάλα: Όταν ο παλιός νερόμυλος γίνεται σχολείο ζωής και αειφορίας

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

15/12/25 9:47 πμ

Μπλόκα αγροτών: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ - ΒΕΘ - ΣΒΕ - ΣΕΒΕ

15/12/25 9:18 πμ

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ – ΒΕΘ – ΣΒΕ – ΣΕΒΕ

Δεκαεπτά νεκροί, ανάμεσά τους 16 μαθητές, σε τροχαίο στην Κολομβία

15/12/25 9:14 πμ

Δεκαεπτά νεκροί, ανάμεσά τους 16 μαθητές, σε τροχαίο στην Κολομβία

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

15/12/25 9:10 πμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

15/12/25 8:51 πμ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

15/12/25 8:48 πμ

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Άγριο έγκλημα στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, τους δολοφόνησε ο γιος τους

15/12/25 8:31 πμ

Άγριο έγκλημα στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, τους δολοφόνησε ο γιος τους

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο Προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος και δημογραφικά συνειδητός

15/12/25 8:12 πμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο Προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος και δημογραφικά συνειδητός

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

15/12/25 12:10 πμ

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

15/12/25 12:02 πμ

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

14/12/25 11:55 μμ

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή