34.2 C
Serres

Σέρρες: Aντίστροφη Μέτρηση για τη φετινή Black Friday – Τι λένε οι Καταναλωτές- video

Date:

Η Black Friday η μεγάλη γιορτή του εμπορίου πλησιάζει θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και τα πολυκαταστήματα ετοιμάζονται ήδη για μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές.

Η Black Friday ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που γρήγορα υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό. Κάπως έτσι, καθιερώθηκε η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday.
Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι έμποροι.
ΠΛΑΝΑ
Μιλώντας στη κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ.Αστέριος Πολυχρονίδης δήλωσε πώς θα συμμετέχουν τα καταστήματα αλλά και για τις εκπτώσεις








Από τη μεριά τους οι καταναλωτές λένε και αυτοί την άπoψή τους για την μεγάλη γιορτή του εμπορίου και αν θα προτιμήσουν κάτι

ΣέρρεςΣέρρες: Aντίστροφη Μέτρηση για τη φετινή Black Friday – Τι λένε οι...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Σέρρες: Ο καύσωνας κατέστρεψε τα αμπέλια – Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο χωριό Άμπελοι

Πολύ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στο χωριό Άμπελοι...

Σέρρες: Καίει για δέκατη μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος (φωτο)

Μάχη με τις φλόγες για δέκατη μέρα συνεχίζουν να...

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά: Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Σερρών ενημερώνει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα