Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το βράδυ της Κυριακής συνάντηση με μέλη και στελέχη της ΝΔ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο. Ο Κυριάκος ... Περισσότερα

Ο Πρωθυπουργός στο Λονδίνο – Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το βράδυ της Κυριακής συνάντηση με μέλη και στελέχη της ΝΔ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. «Όταν κερδίσαμε τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019 ούτε περνούσε από το μυαλό μας ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με τόσες πολλές κρίσεις. Όμως, έτσι τα έφερε η ζωή και κληθήκαμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις, θα έλεγα τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχει κληθεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τον απολογισμό αναφέροντας: «Ουσιαστικά είχαμε πέντε-έξι καθαρούς μήνες κυβερνητικού χρόνου από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020. Όταν πρώτα μας χτύπησε η μεταναστευτική κρίση και αμέσως μετά ο COVID που μας πήγε προφανώς πολύ πίσω και στη συνέχεια είχαμε να διαχειριστούμε μία πολύ μεγάλη προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας και βέβαια τώρα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μία πρωτοφανή οικονομική κρίση -κυρίως ως προς τις τιμές της ενέργειας- η οποία μας υποχρεώνει να αναθεωρούμε συνέχεια τον σχεδιασμό μας. Όμως, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, διότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούμε θεωρώ ότι μείναμε συνεπείς στις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε αναλάβει ενώπιον του ελληνικού λαού τον Ιούλιο του 2019. Είχαμε δεσμευτεί ουσιαστικά για τρεις μεγάλες κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες. Η πρώτη ήταν να μειώσουμε φόρους, η δεύτερη να δημιουργήσουμε περισσότερες δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις και η τρίτη είναι να ξανακάνουμε τους Έλληνες συνολικά να αισθανθούν πιο ασφαλείς. Και νομίζω ότι και στα τρία αυτά μέτωπα έχουμε σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών των εκλογών και έθεσε ξανά τα εκλογικά διλήμματα. «Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα μπορούμε εύκολα να συγκριθούμε με την αντιπολίτευση και να προτάξουμε τι πετύχαμε εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τι δεν πέτυχε μάλλον τα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης. Και τα διλήμματα πιστεύω ότι θα είναι πολύ απλά: θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, ή να γυρίσουμε πίσω», υπογράμμισε.

Advertisement
ktimatologio

Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά επενδυτές και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιριών και μιλά σε εκδήλωση στη Morgan Stanley. Το απόγευμα, συναντά τον Βασιλιά Κάρολο στο κάστρο Ουίνδσορ, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώνεται με διάλεξη στο London School of Economics.

Τον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, συνοδεύει στην επίσκεψη στο Λονδίνο, ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

14/03/26 2:10 μμ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

14/03/26 2:05 μμ

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

14/03/26 1:42 μμ

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

14/03/26 1:30 μμ

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

14/03/26 1:25 μμ

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας (βίντεο)

14/03/26 1:17 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας – video

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες