Το δικό του δίλημμα των εκλογών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες ... Περισσότερα

Τσίπρας

Το δικό του δίλημμα των εκλογών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού, ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού», ανέφερε ο κ. Τσίπρας ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

«Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφραίνεται ο κ. Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: «Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει».

Αφού σημείωσε ότι «δε μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσοσμία», πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να γνωρίζουμε και με βάση αυτά να οργανώσουμε τη τακτική μας για τη μάχη και τη νίκη στις εκλογές»:

  • Πρώτον ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ασφυκτιά. Η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα. Και αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Δεύτερον ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς.
  • Τρίτον ότι οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν στο κράτος δικαίου και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, κάνουν λάθος. Πρόσφατο παράδειγμα η επιρροή τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με την απροσδόκητη συμμετοχή νέων ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.
  • Τέταρτον ότι ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πια παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η μάχη των εκλογών θα κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που θα βελτιώσει την καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» και πρόσθεσε: «Γιατί η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στο εναλλακτικό μας σχέδιο». Αναπτύσσοντας την δική του «πολιτική φιλοσοφία», ανέφερε: «Απέναντι στην άδικη πολιτική Μητσοτάκη, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πολιτική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όχι απλά μια καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους και τα μεσαία στρώματα προς τους λίγους και ισχυρούς. Με την αισχροκέρδεια που δεν είναι καθόλου εισαγόμενη, αλλά γέννημα θρέμμα Μητσοτάκη. Με την απουσία ελέγχων, με τους υψηλούς έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, με την ανοχή στα υπερκέρδη και τα ουρανοκατέβατα κέρδη σε ενέργεια και καύσιμα, πλέον και στις τράπεζες. Κάθε μία τράπεζα έχει 1 δισ. υπερκέρδη το τελευταίο χρόνο από τα επιτόκια χορήγησης που αυξάνονται συνεχώς, ενώ τα επιτόκια στις καταθέσεις παραμένουν χαμηλά». Κλείνοντας, προανήγγειλε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα πρέπει να εγκρίνουμε το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως και το προεκλογικό πρόγραμμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμβουλές για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

21/08/25 6:56 μμ

Συμβουλές για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Απλά μυστικά για αφράτη φανουρόπιτα, η ευχή που διαβάζουμε

21/08/25 6:44 μμ

Μυστικά για αφράτη φανουρόπιτα, η ευχή που διαβάζουμε

Η πλατεία μπροστά από το δημαρχείο Ηράκλειας γέμισε από κόσμο που ήθελε να ακούσει τους Ζουρνάδες με τους Αδερφούς Μάλαμα και Αριστείδη

21/08/25 4:50 μμ

Ζουρνάδες με τους Αδερφούς Μάλαμα και Αριστείδη Δράμαλη – Πλημμύρισε κόσμο η πλατεία της Ηράκλειας Σερρών – video

Ορκίστηκαν ο νέος Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Σερρών - video

21/08/25 4:31 μμ

Ορκίστηκαν ο νέος Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Σερρών – video

Ιερά Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών- Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών

21/08/25 4:05 μμ

Ιερά Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών- Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών

Σέρρες: Εμφάνιση νέων εστιών ευλογιάς των προβάτων - Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

21/08/25 3:44 μμ

Σέρρες: Εμφάνιση νέων εστιών ευλογιάς των προβάτων – Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

Σ. Φάμελλος: Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ, 13ος και 14ος μισθός για τους δημοσίους υπαλλήλους

21/08/25 3:14 μμ

Σ.Φάμελλος: Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ, 13ος και 14ος μισθός για τους δημοσίους υπαλλήλους

Nord Stream-Σαμποτάζ: Σύλληψη υπόπτου στην Ιταλία

21/08/25 3:00 μμ

Nord Stream-Σαμποτάζ: Σύλληψη υπόπτου στην Ιταλία

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59 ετών ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/25 3:15 μμ

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59 ετών ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Tηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Αμοργού Λ. Καραΐσκο για την πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

21/08/25 2:44 μμ

Tηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Αμοργού Λ. Καραΐσκο για την πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Υπέστη ανακοπή καρδιάς, μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν

21/08/25 2:16 μμ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Υπέστη ανακοπή καρδιάς, μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν

Γενετική αναβίωση λύκου εξαφανισμένου επί χιλιάδες χρόνια

21/08/25 10:10 πμ

Γενετική αναβίωση λύκου εξαφανισμένου επί χιλιάδες χρόνια