Date:
Ειδική εκδήλωση μνήμης και ονοματοδοσίας του κλειστού γυμναστηρίου Σερρών σε «Ιωάννης Τσιντσάρης» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Σερρών και τον ΟΠΑΚΠΑ. Μέσα σε μια σεμνή και λιτή τελετή ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης μαζί με τον γιο του μεγάλου Σερραίου αθλητή Ραφαήλ έκαναν τα αποκαλυπτήρια.
Ο Σερραίος Ολυμπιονίκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών. Ο Γιάννης Τσιντσάρης γεννήθηκε το 1962 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία του στην άρση βαρών σε ηλικία 13 ετών και φέρει μια σειρά σπουδαίων διακρίσεων.
Από τις 4 Δεκεμβρίου 2022 το κλειστό γήπεδο της κοιλάδας ονομάζεται πλέον «Ιωάννης Τσιντσάρης» και προς τιμήν του θα διοργανώνονται κάθε χρόνο αγώνες άρσης βαρών με την επωνυμία «Τσιντσάρεια». Παρούσα στην τελετή ήταν και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Θεανώ Ζαγκλιβέρη .
Ο γιος του Σερραίου Ολυμπιονίκη, Ραφαήλ, μίλησε με συγκίνηση για τον πατέρα του που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.
Ο δήμαρχος Σερρών δήλωσε:
“Πραγματοποιήσαμε σήμερα την τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Σερρών στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων σε «Ιωάννης Τσιντσάρης» στη μνήμη του αείμνηστου Σερραίου Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών, που σαν σύγχρονος άτλας σήκωσε ψηλά τον Σερραϊκό αθλητισμό και άνοιξε τον δρόμο για τις μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής άρσης βαρών.
Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και την επιθυμία του γιου του Ολυμπιονίκη Ραφαήλ Τσιντσάρη αποδώσαμε μία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον σερραϊκό αθλητισμό, την ελληνική άρση βαρών και τον τόπο μας.
Βούλησή μας στον Δήμο Σερρών είναι σε συνεννόηση και συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τη Σερραία Πρόεδρό της Θεανώ Ζαγκλιβέρη να διοργανώσουμε τον Ιούνιο του 2023 τους αγώνες άρσης βαρών «Τσιντσάρεια», οι οποίοι θα είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Σερραίου αθλητή.
Κοινός στόχος είναι η διοργάνωση αυτών των αγώνων στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών “Ιωάννης Τσιντσάρης” να καταστεί θεσμός, μέσω του οποίου το παράδειγμα και η παρακαταθήκη του Σερραίου Ολυμπιονίκη θα μείνουν για πάντα ζωντανά.”