Ενας -ένας οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του πολλαπλώς καταδικαστέου περιστατικού, που συνέβη σε συνεργείο του Γλαύκου της Πάτρα, με πρωταγωνιστή τον 42χρονο (τελικά όχι 35 ετών ) Σταύρο Κρητικό, θα περάσουν το κατώφλι του πταισματοδίκη, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών και του προϊσταμένου Γ. Μπισμπίκη, ο οποίος ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», μεταξύ άλλων, θα κληθεί ο άνδρας, ο οποίος βιντεοσκοπούσε και χλεύαζε μέσω του «Instagram story» τον Σταύρο, πέραν όσων άλλων ήσαν παρόντες το συμβάν.
Δύο, φαίνεται, πως είναι τα βασικά στοιχεία, που ανατρέπουν τον επίσημο ισχυρισμό του θύματος, το οποίο για άγνωστο λόγο άλλαξε ξαφνικά την στάση του, και αποτελούν την βάση της δικαστικής έρευνας:
- Η φράση… «και τώρα κάτσε κάτω» που έγραψε ο Β.Λ. στο διαδικτυακό του story, μαζί με ένα emoji – φατσούλα που «κλαίει από τα γέλια»!
- Το ότι «χοροπηδάει» ο παθών στο βίντεο, την ίδια στιγμή που σβήνει τις φλόγες από το παντελόνι του, κίνηση αυτή δείχνει ότι όντως «καιγόταν» και κατά συνέπεια μόνο σε «πλάκα» δεν… συμμετείχε, όπως είπε στην Αστυνομία και δεν επιθυμεί να υποβάλει μήνυση.

ΕΙΝΑΙ «ΜΠΑΛΑΜΟΣ» ΜΕ… 11 ΠΑΙΔΙΑ
Στο μεταξύ , όπως διευκρίνισε στην «Π» ο εκπρόσωπος των Ρομά στην Πάτρα, Μάριος Κουτρουμπάνος, ο Σταύρος Κρητικός «ζει ως Ρομά αλλά… δεν είναι Ρομά». Οπως ανέφερε «είναι μπαλαμός, που έχει παντρευτεί εδώ και χρόνια Ρομά γυναίκα, με την οποία έχει αποκτήσει 11 παιδιά! Ετσι, οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως Ρομά, που διαμένει σε παράπηγμα. Ασχολείται με το εμπόριο σιδερικών, όπως κάνουν αρκετοί Ρομά και τα οικονομικά του είναι σε άθλια κατάσταση». Γι’ αυτό και δήλωσε, από την πρώτη στιγμή, «αν δώσει κάποιος 1 ευρώ στον Σταύρο, κάνει κωλοτούμπες»!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μετά την άμεση δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για τον βασανισμό και εξευτελισμό του 42χρονου, παρέμβαση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε και ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ρώρος, ο οποίος ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα για το θέμα. Κατά πλειοψηφία, πέρασε τελικά το εξής ψήφισμα της δημοτικής αρχής: « Το ρατσιστικό περιστατικό δείχνει ότι το σύστημα, που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά συνεχώς δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων. Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση. Αυτήν την πολιτική, την έχουν υπηρετήσει όλες οι Κυβερνήσεις. Καταδικάζουμε το αποτρόπαιο περιστατικό και απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος»
«ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ» ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΡΟΜΑ
Χθες, επρόκειτο να έλθει στην Πάτρα εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας των Ρομά Ελλάδος, ώστε να ασχοληθεί με ην υπόθεση και να πεισθεί ο Σταύρος Κρητικός να υποβάλει μήνυση.
Στο μεταξύ, Ρομά που ζουν στην περιοχή ζητούν να χυθεί άπλετο φως στα όσα έγιναν μέσα στο συνεργείο. Αν και ο 42χρονος επιχείρησε να κλείσει το θέμα, οι Ρομά τονίζουν πως αρχικά ο ίδιος τα περιέγραφε διαφορετικά. Οπως λένε, επέστρεψε σε κακή κατάσταση και έντονα ενοχλημένος από το καψόνι εξευτελισμού που έζησε . Κάποιοι που τον γνωρίζουν, μιλούν για «προσπάθεια συγκάλυψης» των όσων έγιναν, επειδή ο Σταύρος δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με ανθρώπους που ξέρει και που, κατά καιρούς, του δίνουν κάποια λίγα χρήματα.













