Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 9 ετών σε φαρμακοποιό για πλαστές συνταγές – Πάνω από 300.000 ευρώ η ζημία

Μια φαρμακοποιός καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 9 ετών για πλαστές συνταγές ασφαλισμένων του πρώην ΙΚΑ, προκαλώντας ζημιά άνω των 300.000 ευρώ στα ταμεία του Ιδρύματος, κατά το διάστημα 2006-09.

Η ηλικίας 75 ετών, σήμερα, κατηγορούμενη, κρίθηκε ένοχη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης. Το Δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Advertisement

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από έγκληση την οποία υπέβαλλε ο ΕΟΠΠΥ. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για πλαστές συνταγές που αφορούσαν φάρμακα, την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ. Ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης έκαναν «φύλλο και φτερό» εκατοντάδες συνταγές που εκτελέστηκαν για λογαριασμό ασφαλισμένων, οι οποίοι όχι μόνο δεν παρέλαβαν τα φάρμακα, αλλά δεν είχαν εξεταστεί καν από γιατρούς και για ανύπαρκτες ασθένειες.

Είναι χαρακτηριστικό δε, όπως προέκυψε από την έρευνα, ότι ενώ το φαρμακείο τής κατηγορούμενης έδρευε σε οικισμό, στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, οι συνταγές – στην πλειονότητά τους – προέρχονταν από Κέντρα Υγείας όμορων νομών και απείχαν έως και 80 χλμ. απ’ αυτό.

Advertisement

Η φαρμακοποιός, δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, η οποία ανέφερε ότι η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και ζει στο εξωτερικό. Στην αγόρευσή της, η συνήγορος αρνήθηκε τις κατηγορίες που καταλογίζονται στην εντολέα της.

Για σκέλος που αφορά στην ίδια υπόθεση είχε καταστεί κατηγορούμενος και γιατρός του ΕΣΥ, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούνιο από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 7 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα