Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο ‘Αγγελος Καραχάλιος, συνήγοροι του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών κατέθεσαν ένα μήνυμα (SMS) με ημερομηνία ... Περισσότερα

Παππάς

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο ‘Αγγελος Καραχάλιος, συνήγοροι του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών κατέθεσαν ένα μήνυμα (SMS) με ημερομηνία 15.9.2016, μήνυμα σημαντικό όπως το χαρακτήρισαν, το οποίο κατά τις απόψεις τους επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Καλογρίτσα, από το SMS, αποδεικνύεται η εμπλοκή του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπως έχει καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο και η γραμματέας του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή. Στο SMS αναγράφεται και η κατανομή των μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση, τότε, τηλεοπτικής εταιρείας.

Το SMS στάλθηκε από το κινητό τηλέφωνο του κ. Παππά στον κ. Καλογρίτσα και αναφέρει:

Παππάς Νίκος κιν. 698411…

Ιβάν 35

Καλόγρ. 35

Α2 16

Κουρής 10

Μάρης 4

Καλημέρα

Α2 αυτός που θα δεις 12.30

Α2 και Καλογρ. Είναι αδιαίτερο προφανώς

Τα πρόσωπα που αναφέρονται κωδικοποιημένα στο επίμαχο SMS είναι:

Ιβάν: Ιβάν Σαββίδης

Καλόγρ.: Χρήστος Καλογρίτσας

Α2: Αρτέμης Αρτεμίου

Κουρής: Γιώργος Κουρής

Μάρης: Δημήτρης Μάρης

Advertisement
MEGA

Στη συνέχεια οι συνήγοροι των δύο πλευρών προέβησαν σε δηλώσεις που έχουν ως εξής:

Ανδρέας Λοβέρδος και ‘Αγγελος Καραχάλιος (δικηγόροι κ. Καλογρίτσα):

«Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ούτε τότε είχε πτωχεύσει, ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι. Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα. Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη, τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά, αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα

Γιάννης Μαντζουρανης (δικηγόρος κ. Παππά):

«Το sms, που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα, έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Στουρνάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δανειοδοτικές σχέσεις του κ. Καλογρίτσα με την Αγροτική Τράπεζα και στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του, τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας και τον επιχειρηματία για τα οικονομικά ανοίγματα που είχε ο τελευταίος, λόγω της μη εξυπηρέτηση των δανείων του.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε λεπτομερώς στα δάνεια του Χρήστου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, στις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδος να τεθεί διοίκηση στην εν λόγω Τράπεζα και πως «ξηλώθηκε», όπως ανέφερε διοίκηση που τοποθετήθηκε από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και ξεκαθάρισε απαντώντας στο εάν ευθύνονται τα δάνεια στην εταιρεία Τοξότης (εταιρεία Καλογρίτσα): «Δεδομένου ότι τα δάνεια είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Η πολύπαθη αυτή τράπεζα είχε προβλήματα που προερχόταν από το δημόσιο χαρακτήρα της. Έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί. Στη συνέχεια είδαμε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος. Προέκυψαν πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι δύσκολο να πει κάποιος εάν σκοπίμως δόθηκαν δάνεια που δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της εγγυητικής επιστολής ύψους 3 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες διαβιβάστηκε από την εταιρεία CCC μέσω της Αγροτικής Τράπεζας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα