Συγκέντρωση στο σημείο που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση και άφησε την τελευταία του πνοή και αμέσως μετά πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν απόψε δεκάδες εκατοντάδες φίλαθλοι ομάδων και μέλη ... Περισσότερα

Ρίγη συγκίνησης στην πορεία μνήμης του Άλκη

Epiloges Press

Epiloges Press

Συγκέντρωση στο σημείο που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση και άφησε την τελευταία του πνοή και αμέσως μετά πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν απόψε δεκάδες εκατοντάδες φίλαθλοι ομάδων και μέλη αθλητικών σωματείων, στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η δομή «Εις το όνομα του Άλκη» και σε αυτές συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αρη οι Τόλης Τερζής (βοηθός προπονητή), Χουλιάν Κουέστα, Γιακούμπ Μπράμπετς και Βλάντιμιρ Νταρίντα (ποδοσφαιριστές), οι βετεράνοι Άγγελος Χαριστέας, Γιώργος Κολτσίδας και Νίκος Πασσιάλης. Τον δικό του φόρο τιμής απέτισε ο Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης και πρώην γ.γ. του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων άναψε ένα κερί στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα: «Ποτέ ξανά θύμα από οπαδική βία. Ας είναι ο τελευταίος. Είμαστε όλοι στο πλευρό της οικογένειας του».

Ρίγη συγκίνησης στην πορεία μνήμης του Άλκη

Παρών και ο θείος του Άλκη, Γιάννης Σερέτης, ο οποίος δήλωσε εμφανώς συγκινημένος: «Ο Άλκης μας ας είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μην τον ξεχάσουμε ποτέ. Ο Άλκης να παραμείνει μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω στην ελληνική κοινωνία και να είμαστε ήσυχοι, να μη φοβάστε για τα παιδιά μας. Να ξέρουμε ότι εκεί που θα πάνε θα γυρίσουν πάλι πίσω. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, να μην εφησυχάζουμε ποτέ. Αυτές τις ημέρες είναι η δίκη. Έχω δηλώσει ότι καμία ποινή δεν θα μας ικανοποιήσει», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Ρίγη συγκίνησης στην πορεία μνήμης του Άλκη
Πολίτες, αθλητές και μικρά παιδιά αφήνουν ένα κερί στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού έναν χρόνο πριν, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που οργανώθηκε απο τη δομή “Εις το όνομα του Άλκη”, στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023. Τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 ο Άλκης Καμπανός και η παρέα του δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στην οδό Γαζή στην περιοχή της Χαριλάου, απο 12 άτομα οπαδούς του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη Καμπανού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια πανό με συνθήματα αθλητικής αλληλεγγύης και αναμμένα κεριά, ενώ αρκετοί φορούσαν φανέλες διαφόρων αθλητικών συλλόγων για να δείξουν ότι δεν είναι ανεκτή η βία εντός και εκτός των αθλητικών χώρων. Στο σημείο της δολοφονίας του Αλκιβιάδη, τοποθετήθηκαν 19 κίτρινα λουλούδια (πανσέδες) – αριθμός συμβολικός για τον αδικοχαμένο 19χρονο. Τα συνθήματα «Αλκη ζεις και δε θα ξεχαστείς» και «Αλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός», δονούσαν την ατμόσφαιρα στα σημεία που σταμάτησε η πορεία, την οποία συνόδευσε μουσικά η μπάντα του δήμου Καλαμαριάς.

Advertisement
ktimatologio

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά και σταμάτησε για λίγα λεπτά στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου περίμεναν φίλαθλοι διαφόρων ομάδων, οι οποίοι ενώθηκαν με τους υπόλοιπους και συνέχισαν όλοι μαζί τη σιωπηλή διαμαρτυρία τους προς το κέντρο της πόλης.

Ρίγη συγκίνησης στην πορεία μνήμης του Άλκη
Γενική άποψη από την πορεία μνήμης για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, που διοργάνωσε η δομή “Εις το όνομα του Άλκη”, στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023. /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Η πορεία έφτασε στο Λευκό Πύργο, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη με δρώμενο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού. Προβλήθηκε βίντεο με μηνύματα κατά της βίας και ιδιαίτερα της οπαδικης βίας, μαζί με δράσεις που έκανε όλο αυτό το χρόνο η δομή «Εις το όνομα του Άλκη». Μέλη των ακαδημιών μπάσκετ του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΧΑΝΘ κρατούσαν κεριά, σχηματίζοντας το όνομα «ΆΛΚΗΣ», θέλοντας ενωμένοι να περάσουν το δικό τους μήνυμα που θέλει τον αθλητισμό να ενώνει και όχι να σκοτώνει.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

14/03/26 2:10 μμ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

14/03/26 2:05 μμ

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

14/03/26 1:42 μμ

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

14/03/26 1:30 μμ

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

14/03/26 1:25 μμ

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας (βίντεο)

14/03/26 1:17 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας – video

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες