Σε απεργία καλεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου όλους τους Οδοντιάτρους  της χώρας η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ταυτόχρονα διοργανώνει  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί της ίδιας ημέρας στο Υπουργείο  ... Περισσότερα

Dentist Pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο παιδιών

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε απεργία καλεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου όλους τους Οδοντιάτρους  της χώρας η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ταυτόχρονα διοργανώνει  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί της ίδιας ημέρας στο Υπουργείο  Εργασίας με σκοπό την διεκδίκηση και επίλυση κυρίαρχων θεσμικών αιτημάτων  που αφορούν σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα που αφορούν τον  υγειονομικό κλάδο .  

Οι Οδοντίατροι διεκδικούν : 

 (α) Την ακύρωση της ισοπέδωσης των συντάξεων των υγειονομικών και την  εξίσωσή τους με αυτές των άλλων επιστημόνων. Είναι γνωστή σε όλους η τραγική  κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι υγειονομικοί με συντάξεις  800 € μικτών ύστερα από 40 χρόνια εργασίας! 

 (β) Την αύξηση του επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές επαγγελματίες  μητέρες Υγειονομικούς. Η μειωμένη χορήγηση του επιδόματος αυτού (μόλις 200 €)  το μήνα για τους 4 μήνες απουσίας από την εργασία τους λόγω κύησης και λοχείας).  Απαιτείται άμεση αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στο  ύψος του κατώτερου μισθού, δηλ. στα 713 € κάθε μήνα για διάστημα 4 μηνών . 

 (γ) Την ικανοποίηση σειράς θεσμικών αιτημάτων, που αποσκοπούν στην  εργασιακή στήριξη, προστασία και ελάφρυνση των συνθηκών άσκησης του  λειτουργήματος των Υγειονομικών, με πρωτεύον αίτημα την άρση της αύξησης των  ασφαλιστικών εισφορών για φέτος .

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

Advertisement
MEGA

 Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ.  Αθανάσιος Δεβλιώτης «Η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τον κλάδο των  υγειονομικών ο οποίος στην περίοδο της πανδημίας στήριξε και ενδυνάμωσε το  Σύστημα Υγείας. Τα αιτήματα αυτά μας έχουν διατυπωθεί κατ΄ επανάληψη και  έχουν αποτυπωθεί στην από 22-11-2022 επίσημη Ανακοίνωση των Προέδρων όλων  των Υγειονομικών Συλλόγων, δίχως καμιά ανταπόκριση όμως» κατέληξε ο κ.  Δεβλιώτης.  

Η Γενική Γραμματέας της Ε.Ο.Ο. κυρία Μαρία Μενενάκου αναφερόμενη στα  αιτήματα του κλάδου χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «άδικη την αντιμετώπιση των  νέων μητέρων Οδοντιάτρων που οδηγεί σε απαξίωση του ρόλου της μητρότητας.  Ζητούμε ξεκάθαρη αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις  μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες». 

Οι Οδοντίατροι ζητούν να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία για τους  Υγειονομικούς. Όπως αναφέρουν η υποχρέωση αυτή της πολιτείας, απορρέει από  την καταγεγραμμένη δέσμευσή της για κάλυψη του καταργηθέντος κοινωνικού  πόρου μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να επιτευχθεί το αυτονόητο, η  εκλογίκευση και επαναφορά των απολεσθέντων της οφειλόμενης ανταποδοτικής  σύνταξης που βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τις εισφορές.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι - Αυτά που έγιναν σήμερα εδώ δεν προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»

02/02/26 12:02 πμ

Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι – Αυτά που έγιναν σήμερα εδώ δεν προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ηλιόπουλος: «Είδατε πέναλτι-μαϊμού; Το λόγο στο εξής θα έχει ο εισαγγελέας. Σκάψανε το λάκκο που θα πέσουν μέσα μόνοι τους»

01/02/26 11:58 μμ

Ηλιόπουλος: «Είδατε πέναλτι-μαϊμού; Το λόγο στο εξής θα έχει ο εισαγγελέας. Σκάψανε το λάκκο που θα πέσουν μέσα μόνοι τους»

Ευρωπαϊκό γυναικών: Η Ουγγαρία αντίπαλος της εθνικής στον ημιτελικό

01/02/26 11:47 μμ

Ευρωπαϊκό γυναικών: Η Ουγγαρία αντίπαλος της εθνικής στον ημιτελικό

Τεττέη και Αντίνο έκαναν τη διαφορά στο 3-0 του Παναθηναϊκού επί της Κηφισιάς

01/02/26 11:42 μμ

Τεττέη και Αντίνο έκαναν τη διαφορά στο 3-0 του Παναθηναϊκού επί της Κηφισιάς

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» το βαθμό από την ΑΕΚ

01/02/26 11:38 μμ

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» το βαθμό από την ΑΕΚ

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον νεκρό - Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή του

01/02/26 11:33 μμ

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ, βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή του

Επέστρεψε στη δράση η Κατερίνα Στεφανίδη

01/02/26 11:20 μμ

Επέστρεψε στη δράση η Κατερίνα Στεφανίδη

Λάρισα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα παράλια του νομού

01/02/26 11:17 μμ

Λάρισα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα παράλια του νομού

Ο Ντέβιντ Μπαντιέλ φέρνει τις γάτες στο προσκήνιο στη σειρά «David Baddiel: Cat Man»

01/02/26 11:11 μμ

Ο Ντέβιντ Μπαντιέλ φέρνει τις γάτες στο προσκήνιο στη σειρά «David Baddiel: Cat Man»

Αντίπαλος ΠΑΟΚ: «Σκόνταψε» στη Μαδρίτη η Θέλτα

01/02/26 11:05 μμ

Αντίπαλος ΠΑΟΚ: «Σκόνταψε» στη Μαδρίτη η Θέλτα

Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών: Ενημέρωση βιβλίου εθιμοτυπίας- Ποιοι καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης

01/02/26 10:59 μμ

Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών: Ενημέρωση βιβλίου εθιμοτυπίας- Ποιοι καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης

Η Κάτια Δανδουλάκη αποκάλυψε γιατί δεν παντρεύτηκε με τον Νίκο Γαλανό

01/02/26 10:52 μμ

Η Κάτια Δανδουλάκη αποκάλυψε γιατί δεν παντρεύτηκε με τον Νίκο Γαλανό