ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί και συγκεκριμένα θα αφορούν στο 76% του συνόλου.

Advertisement

«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση», τόνισε σύμφωνα με κομματικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Σημείωσε ότι «αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων» και πως «η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι».

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πηγές, είπε, πρώτον, ότι «η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και εξασφαλίζει δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, δεύτερον, ότι «οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο». Τρίτον, ανέφερε ότι «η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη». Τέταρτον, υπογράμμισε ότι «η παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, έχει τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Advertisement
ΔΕΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι «η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό» και πως «χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών», ενώ σχολίασε ότι «τα αδιανόητα σενάρια που εξυφαίνει τελευταία ο κ. Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ηττοπάθειας από τον ίδιο και παραδοχή ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη «είναι να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές» και υπογράμμισε ότι «άρα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα