Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ... Περισσότερα

σουπερ μαρκετ

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου.

Advertisement
 

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι, όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει και «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού».

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί επηρεάζουν πτωτικά τις τιμές στο σύνολο της αγοράς. Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κλασική θα κυμανθεί στα 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε ότι περίπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα «γκουρμέ».

Advertisement
ΔΕΗ

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», δήλωσε ότι προφανώς το «καλάθι του νοικοκυριού» δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών, τόνισε ότι όλοι δουλεύουν με το σενάριο ότι οι εκλογές πλησιάζουν, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Advertisement
Family Kitchen

Αναφερόμενος στην υπόθεση του παρουσιαστή-τηλεοπτικού παραγωγού που κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, επανέλαβε ότι δεν έχει λάβει χρήματα από τον αναπτυξιακό νόμο. Όπως είπε, είχε κάνει αίτηση στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο γινόταν αυτόματα δεκτός, καθώς δεν υπήρχε έλεγχος πριν την υπαγωγή. Διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν έκανε κανένα από τα επόμενα βήματα και, κατά συνέπεια, δεν έλαβε κανένα ποσό. Ο υπουργός σημείωσε ότι πλέον η ΝΔ έχει αλλάξει τον νόμο και με βάση τις ισχύουσες διατάξεις ο παρουσιαστής-τηλεοπτικός παραγωγός δεν θα μπορούσε να ενταχθεί, ενώ χαρακτήρισε σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα δημοσιεύματα ότι ο εισαγγελέας ήταν αυτός που μπλόκαρε την εκταμίευση 10 εκατ. για τον παρουσιαστή μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:11 πμ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες – Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:03 πμ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου - Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

03/10/25 7:56 πμ

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου – Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 8:05 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

03/10/25 8:04 πμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της