Αίτημα προς την Αστυνομία για να διενεργηθεί δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης από την Ουκρανία, η οποία έχασε τη ζωή της το περασμένο Σάββατο, ζήτησαν οι δικηγόροι του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Αίτημα προς την Αστυνομία για να διενεργηθεί δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης από την Ουκρανία, η οποία έχασε τη ζωή της το περασμένο Σάββατο, ζήτησαν οι δικηγόροι του 31χρονου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη για το διερευνώμενο φόνο εκ προμελέτης.

Advertisement
 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ, Μιχάλη Νικολάου, το αίτημα της πλευράς του υπόπτου για δεύτερη νεκροτομή, στην οποία θα παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής, μελετάται από την Νομική Υπηρεσία του κράτους.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο αποφάσισε την 8ήμερη κράτηση του για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σύμφωνα με το sigmalive.com

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας, την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας και η οποία διήρκησε έξι ώρες, κατέδειξε πως η 28χρονη φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού, όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες διερευνώνται, ότι είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Τη βίασε, τη στραγγάλισε και την έριξε σε γκρεμό

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία, αναφορικά με τον θάνατο της 28χρονης Λέσια Μπικόβα. Όπως διαφαίνεται από τα ευρήματα της νεκροτομής, η νέα γυναικοκτονία είναι άγνωστο αν σημειώθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα ή αλλού.

Τα ευρήματα της μεταθανάτιας εξέτασης έδειξαν ότι ο θάνατος της 28χρονης επήλθε από εγκληματική πράξη και γι’ αυτό συνελήφθη ο 30χρονος με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε σχέσεις.

Όπως ανέφερε Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εντοπίστηκε κάταγμα του υοειδούς οστού, κάτι που παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού κι όχι πτώσης. Επίσης, εντοπίστηκαν κι άλλα ευρήματα που δεικνύουν ότι η νεαρή υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση προτού δολοφονηθεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, με θύμα την Lesia Bykova, 28 ετών, από την Ουκρανία, διερευνά η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό πτώματος γυναίκας, στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 11 Μαρτίου 2023. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 30χρονου.

Γύρω στις 8π.μ. της 11ης Μαρτίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία, από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, αυτή πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό, σύμφωνα με το skai.gr

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκει στην Lesia Bykova, 28 ετών από την Ουκρανία, κάτοικο Πάφου.

Advertisement

Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, καθώς και αυτοψία από ιατροδικαστή.

Ο 30χρονος, ο οποίος ήταν παρόν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υπεβλήθη σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.

Χθες, 12 Μαρτίου, διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Από τα ευρήματα της νεκροτομής, ηγέρθηκαν υποψίες ότι ο θάνατος του θύματος, προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Ως εκ τούτου, εναντίον του 30χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ