Ολοκληρώθηκε «η πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης των ρωγμών και ταυτόχρονα ενίσχυσης με οπλισμό στο προβληματικό σημείο των δύο τενόντων της γέφυρας Σερβίων», τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Δυτικής ... Περισσότερα

γέφυρα Σερβίων

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Ολοκληρώθηκε «η πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης των ρωγμών και ταυτόχρονα ενίσχυσης με οπλισμό στο προβληματικό σημείο των δύο τενόντων της γέφυρας Σερβίων», τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, το επόμενο διάστημα, στο συγκεκριμένο σημείο θα «τοποθετηθεί ειδικός νάρθηκας που θα ελαχιστοποιεί την τοπική καταπόνηση που δέχονται σημειακά οι δύο προβληματικοί τένοντες», ενώ θα προχωρήσουν και τα έργα επί του καταστρώματος της γέφυρας ώστε τα νερά της βροχής να διευθετηθούν με τέτοιο τρόπο που «να μην διαβρώνουν τα σημεία των τενόντων». Εξήγησε δε, ότι αμέσως μετά, τα συνεργεία που πραγματοποιούν τις εργασίες, θα προχωρήσουν στον εξονυχιστικό έλεγχο των υπόλοιπων 48 τενόντων της γέφυρας και «όπου παρατηρηθούν προβλήματα, θα προχωρούμε στην αποκατάστασή τους».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών, λέγοντας ότι «εάν δεν προκύψουν προβλήματα και σε άλλα σημεία των τενόντων της γέφυρας, οι εργασίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε διάστημα δύο μηνών, όπως έχει διατυπωθεί στην αρχική μας εκτίμηση».

Ανέφερε ότι στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για τη συνολική μελέτη συντήρησης της γέφυρας και αφού επικαιροποιηθούν τα τεύχη δημοπράτησης θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Δήλωσε ότι «η οικονομική ζημιά των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και ομάδων παραγωγών του πρωτογενούς τομέα είναι σημαντική εξαιτίας του κλεισίματος της γέφυρας» και γι’ αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει μια καταγραφή των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία ώστε «να ζητήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση την ενίσχυση έναντι των απωλειών που έχουν υποστεί». Εξήγησε, όμως, ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει αυτή την κατηγορία οικονομικής ενίσχυσης.

Παράλληλα ανέφερε ότι προχωρά με πιο ταχύ ρυθμό η επικαιροποίηση της μελέτης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Κοζάνη – Ρύμνιο, με χρηματοδοτήσεις που είναι εξασφαλισμένες από την προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση, προκειμένου «να υπάρχει μια εναλλακτική διαδρομή, ακόμη κι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης της Γέφυρας των Σερβίων».

Advertisement
MEGA

Αναφερόμενος στο θέμα του αποκλεισμού των Συνεταιρισμών από τα προγράμματα ενίσχυσης του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης προέτρεψε τις τοπικές συνεταιριστικές οργανώσεις να συστήσουν νέα νομικά πρόσωπα που θα ξεπερνούν τα προβλήματα που προέκυπταν από τις φορολογικές εκκρεμότητες των μελών των συνεταιρισμών, όταν έπρεπε να ενταχθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Συναγερμός για την εξαφάνιση του 44χρονου Σωτήρη Τσιπιλή

05/02/26 4:26 μμ

Σέρρες: Συναγερμός για την εξαφάνιση του 44χρονου Σωτήρη Τσιπιλή

Με τους νέους Διοικητές της 10ης Μ/Π ΤΠ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών

05/02/26 4:15 μμ

Με τους νέους Διοικητές της 10ης Μ/Π ΤΠ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνει τη γάτα που μετακόμισε στο Μαξίμου – «Ζωάρα η Κλειώ»

05/02/26 4:10 μμ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνει τη γάτα που μετακόμισε στο Μαξίμου – «Ζωάρα η Κλειώ»

Κυρ. Πιερρακάκης: Κερδίζουμε 800 εκατ. το χρόνο από το 2029 και μετά με τις πρόωρες αποπληρωμές χρέους

05/02/26 2:49 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: Κερδίζουμε 800 εκατ. το χρόνο από το 2029 και μετά με τις πρόωρες αποπληρωμές χρέους

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα στο στρατόπεδο με την κατηγορία της κατασκοπείας

05/02/26 2:39 μμ

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα στο στρατόπεδο με την κατηγορία της κατασκοπείας

Δ. Μπάρκα: «Είμαι υπέρ του να γιορτάζουμε τον έρωτα - Έχω Άγιο Βαλεντίνο καθημερινά»

05/02/26 2:33 μμ

Δ. Μπάρκα: «Είμαι υπέρ του να γιορτάζουμε τον έρωτα – Έχω Άγιο Βαλεντίνο καθημερινά»

Π. Μαρινάκης: «Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής»

05/02/26 1:08 μμ

Π. Μαρινάκης: «Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής»

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ρ. Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/26 1:02 μμ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ρ. Ερντογάν στην Άγκυρα

Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος οι τραπεζικοί λογαριασμοί κορυφαίου συνδικαλιστή

05/02/26 12:47 μμ

Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι τραπεζικοί λογαριασμοί κορυφαίου συνδικαλιστή

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics - Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

05/02/26 12:29 μμ

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics – Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Τα νέα τουριστικά spots - Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

05/02/26 2:28 μμ

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Το νέο τουριστικό video – Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη

05/02/26 12:08 μμ

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη