27.6 C
Serres

Χρυσοί & Ασημένιοι Ολυμπιονίκες Σερραίοι μαθητές σε Ολυμπιάδα ρομποτικής

Date:

Οι μαθητές του ComputerGr | Robotics κατάφεραν και απέσπασαν 5 μετάλλια (2 χρυσά & 3 ασημένια) στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής Minoan Robotsports Competition Global Olympiad M.R.C. που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. στις 7-10 Απριλίου 2023.

Οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 2.500 διαγωνιζόμενους από 31 χώρες.

Τα ρομποτικά αθλήματα στα οποία διακρίθηκαν είναι: Ποδόσφαιρο, Μαραθώνιος 18+, Μαραθώνιος microbit, σκυταλοδρομία, σκοποβολή, αλλά και σε αθλήματα όπως: η τοξοβολία, η σφαιροβολία, Μαραθώνιος 13-18, Rally κατάφεραν και πλαισιώθηκαν μέσα στην πρώτη 10αδα.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι πολύ απαιτητικός και δύσκολος καθώς το επίπεδο όλων των ομάδων είναι ιδιαιτέρως αυξημένο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι μαθητές ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την πόλη μας και μαζί με άλλες Ελληνικές ομάδες, ολόκληρη την χώρα στο επερχόμενο Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Oradea της Ρουμανίας στις 20-22 Απριλίου.








Επίσης φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σερρών, συνέβαλαν τα μέγιστα στην διοργάνωση και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων σαν διαιτητές, ταξιδεύοντας εθελοντικά στην Κρήτη μόνο για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

«Σαν σχολή θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους, αλλά και για την συμπεριφορά τους καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού. Τους ευχόμαστε αυτή τους η διάκριση να είναι απλά ένα ακόμα σκαλοπάτι προς ένα λαμπρό μέλλον.»

ΣέρρεςΧρυσοί & Ασημένιοι Ολυμπιονίκες Σερραίοι μαθητές σε Ολυμπιάδα ρομποτικής

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Σέρρες: Ο καύσωνας κατέστρεψε τα αμπέλια – Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο χωριό Άμπελοι

Πολύ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στο χωριό Άμπελοι...

Σέρρες: Καίει για δέκατη μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος (φωτο)

Μάχη με τις φλόγες για δέκατη μέρα συνεχίζουν να...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης

Δείτε την είσοδο της Ελλάδας με σημαιοφόρους τον Γιάννη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα