16.5 C
Serres

Σέρρες: “Του χρωστάω τη ζωή μου” λέει ο παππούς που σώθηκε μαζί με την εγγονή του από τον Δ.Μελίρρυτο

Date:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. που έσωσε τη ζωή τη δική του και της εγγονής του είπε μέσω της ΕΡΤ Σερρών ο 69χρονος Ορέστης Δερμετζής.

Ο 69χρονος που περνώντας με την 3χρονη εγγονή του με μοτοποδήλατο από έναν χείμαρρο παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά με κίνδυνο τη ζωή τους, βρήκαν τη σωτηρία στο πρόσωπο ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σερρών που με αυτοθυσία έπεσε στα νερά και τους έβγαλε έξω.

«Μου μιλούσε η μικρή και καθώς περνούσαμε από εκεί βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη και βρεθήκαμε στο νερό. Άρχισα να φωνάζω «βοήθεια» και ευτυχώς περνούσαν από το σημείο οι αστυνομικοί κι ένας από αυτούς έπεσε και μας έσωσε. Ο Θεός να τον έχει καλά, αυτόν και την οικογένεια του. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, του χρωστάω τη ζωή μου. Είμαστε καλά κι εγώ και η εγγονή μου. Θα προσπαθήσω την Πρωτομαγιά να τον βρω και να τον ευχαριστήσω από κοντά».

“Του χρωστάω τη ζωή μου” λέει ο παππούς που σώθηκε από τον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού

Ο Δημήτρης Μελίρρυτος περιέγραψε στο Επιλογές την στιγμή που βούτηξε με αυτοθυσία στον χείμαρρο και έσωσε από πνιγμό ένα 3χρονο κοριτσάκι και τον παππού του

Όπως είπε, μαζί με τον συνάδελφό του, ενώ είχαν υπηρεσία και περιπολούσαν στην περιοχή, όταν γύρω στις 2 το μεσημέρι άκουσαν κάποιον να φωνάζει βοήθεια. “Σταματήσαμε τις μηχανές, κατεβήκαμε και παρατήρησα στον χείμαρρο που υπήρχε έναν παππού και ένα μικρό κοριτσάκι που είχαν πέσει από το μηχανάκι να προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια και φώναζαν βοήθεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξα μέσα και προσπάθησα να σώσω πρώτα το μικρό κοριτσάκι που ο παππούς το κρατούσε με το δεξί του χέρι, και αφού κατάφερα να το βγάλω, το παρέδωσα σε έναν συνάδελφο και κατευθείαν ξαναμπήκα στον χείμαρρο και προσπάθησα να βοηθήσω και τον παππού





Από το σημείο εκείνο είχαμε ξαναπεράσει αλλά δεν φανταζόμουν πόσο βαθύ είναι το νερό”, τόνισε ο κος Μελίρρυτος. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι είχαν σκάψει σε εκείνο το σημείο. Ο ηλικιωμένος είχε χάσει πολλές δυνάμεις γιατί προσπαθούσε να κρατάει έξω από το νερό με το ένα χέρι το κοριτσάκι.

ΣέρρεςΣέρρες: “Του χρωστάω τη ζωή μου” λέει ο παππούς που σώθηκε μαζί...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Η Ελλάδα στις πλέον γερασμένες χώρες της ΕΕ

«Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η...

Χαλκιδική: Εξηγήσεις καλούνται να δώσουν τρεις για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Εξηγήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου στο λούνα...

Ποιος ήταν ο Σερραίος δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης

Συγκλονισμένη η κοινωνία των Σερρών αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Στέλιο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα