Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
15.2 C
Serres

«Ο θάνατος της τουαλέτας με καζανάκι» σε περίπτερο στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετία

Μια φινλανδική huussi ή τουαλέτα κομποστοποίησης κατασκευάστηκε μέσα στο περίπτερο της σκανδιναβικής χώρας στη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με στόχο να εξερευνήσει με κριτική διάθεση την παγκόσμια μη βιώσιμη προσέγγιση στην υγιεινή.

Ανακηρύσσοντας τον «θάνατο της τουαλέτας με καζανάκι όπως την ξέρουμε», το περίπτερο – με επωνυμία Huussi-Οραματιζόμενοι τη Μελλοντική Ιστορία της Υγιεινής – σχεδιάστηκε από την The Dry Collective, ομάδα αρχιτεκτόνων, ντιζάινερ και καλλιτεχνών, με επιμέλεια της Arja Renell.

Στην αρχιτεκτονική δομή που σχεδίασε ο φημισμένος Φινλανδός αρχιτέκτονας Alvar Aalto, η σκανδιναβική χώρα ξεκινά την παρουσίαση με μια δήθεν αρχαιολογική ανασκαφή μιας τυπικής τουαλέτας με καζανάκι – υπεύθυνης για το 30% της χρήσης οικιακού νερού στις ανεπτυγμένες οικονομίες – εξορίζοντάς την συμβολικά στο μακρινό παρελθόν. «Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε έναν πλανήτη όπου δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ταχύτατα συρρικνούμενους πόρους γλυκού νερού για να απαλλαγούν από τα περιττώματά τους» είπε η Arja Renell. «Είναι ανάγκη να αλλάξει το όλο σύστημα. Μια αλλαγή θα επέλθει καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε τα περιττώματά μας ως πολύτιμο πόρο και μεταβούμε σε κατάσταση στην οποία θα το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο» πρόσθεσε.




Babis

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

LifeStyle«Ο θάνατος της τουαλέτας με καζανάκι» σε περίπτερο στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Η Τζένιφερ Άνιστον αποκαλύπτει τον μεγάλο της φόβο

Η Τζένιφερ Άνιστον προτιμά να πατά τα πόδια της στην γη. «Έχω...

O Giorgio Armani γιορτάζει 20 χρόνια υψηλής ραπτικής με έκθεση στο Μιλάνο

Aναδρομική έκθεση στο Armani/Silos στο Μιλάνο διοργανώνεται με αφορμή...

Μάιος: 10 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα

Ο Μάιος φέρνει μαζί του ζωηρά άνθη, ηλιόλουστες μέρες...

Έφη Σαρρή: Σε έναν άντρα κοιτάω πρώτα τα δόντια του, σαν τα άλογα

Η Έφη Σαρρή μίλησε αποκλειστικά στο «Πρωινό ΣουΣου» και...

Τελευταία Νέα