Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Ιωάννη Γκόλια, στο νέο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Χριστίνα Αλεξοπούλου ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Ιωάννη Γκόλια, στο νέο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκο Ταχιάο. Ο κ. Ιωάννης Γκόλιας, αφού καλωσόρισε τη νέα ηγεσία του υπουργείου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της, σημείωσε πως «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ένα υπουργείο το οποίο έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων με σημαντική συνεισφορά, αφ’ ενός στην ανάπτυξη της χώρας και αφ’ ετέρου στην ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή και ευθύνη να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο και υπογράμμισε: «Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ έντιμα. Οδηγός στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου θα είναι το συμφέρον της χώρας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει αρκετά. Θα κρατήσουμε τα πολλά θετικά και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά. Είναι, όμως, γεγονός ότι υπάρχουν και ζητήματα ανοιχτά, σημαντικά και μεγάλα. Στρατηγική μας είναι η αξιοκρατική αξιοποίηση του πλούσιου και έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου και η επιδίωξη των μέγιστων δυνατών πολιτικών, κοινωνικών και κοινοβουλευτικών συγκλίσεων και συναινέσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα υφιστάμενα όσο και προκύπτοντα προβλήματα».

Συνεχάρη τον απερχόμενο υπουργό, Ιωάννη Γκόλια και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα τους Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Καραγιάννη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιάννη Κεφαλογιάννη. Στόχος της νέας ηγεσίας, όπως είπε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, είναι ο βέλτιστος σχεδιασμός και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στη χώρα μας, αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι υποδομές και οι μεταφορές συνιστούν βασικούς πυλώνες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μείωσης των περιφερειακών ανισοτήτων και τόνωσης της οικονομικής μεγέθυνσης, της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας. «Και όλα αυτά, σε πλαίσιο διαφάνειας, δικαιοσύνης, εντιμότητας και σεβασμού στο κάθε ευρώ των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement
Babis

Η νέα υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της και σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός δικαίωσε ήδη δύο φορές την επιλογή του για προσήλωση στο κυβερνητικό έργο, για υψηλούς στόχους και για δουλειά με αποτελέσματα, χωρίς πολλά λόγια. Αυτή η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα αποτελούν και δική μου φιλοσοφία, που θα με καθοδηγεί κατά τη θητεία μου στη θέση ευθύνης, την οποία σήμερα αναλαμβάνω». Υπογράμμισε πως θα αξιοποιήσει τις γνώσεις της ως πολιτικός μηχανικός, στα μεγάλα έργα με τα οποία ασχολήθηκε στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε.

Advertisement

«Είμαστε στρατιώτες μιας λαϊκής εντολής» σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό που τον ενέταξε σε μια ομάδα της οποίας ηγείται ο Χρήστος Σταϊκούρας. «Θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Ο βραχίονας του κράτους είναι η δημόσια διοίκηση. Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς ό,τι καλύτερο».

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαλλία: Απεβίωσε η ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε

24/09/25 1:26 πμ

Γαλλία: Απεβίωσε η ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε

Δεινόσαυρος με οστό κροκόδειλου στο στόμα του ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή

24/09/25 1:24 πμ

Δεινόσαυρος με οστό κροκόδειλου στο στόμα του ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή

N. Ανδρουλάκης: Η ξαφνική αναβολή μιας συνάντησης που ανακοινώθηκε «μετά βαΐων και κλάδων», είναι δείγμα ερασιτεχνισμού

24/09/25 1:10 πμ

N. Ανδρουλάκης: Η ξαφνική αναβολή μιας συνάντησης που ανακοινώθηκε «μετά βαΐων και κλάδων», είναι δείγμα ερασιτεχνισμού

ΠΑΟΚ: Απών μόνο ο Πέλκας με Μακάμπι - Η αποστολή του «δικεφάλου»

24/09/25 1:06 πμ

ΠΑΟΚ: Απών μόνο ο Πέλκας με Μακάμπι – Η αποστολή του «δικεφάλου»

Πώς να συνδυάσετε φθινοπωρινά χρώματα με φυτά στο καθιστικό σας

23/09/25 11:47 μμ

Πώς να συνδυάσετε φθινοπωρινά χρώματα με φυτά στο καθιστικό σας

Υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε

23/09/25 11:42 μμ

Υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε

7 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σαλόνι του σπιτιού σου

23/09/25 11:37 μμ

7 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σαλόνι του σπιτιού σου

4 συνταγές για αρωματική ζεστή σοκολάτα

23/09/25 11:34 μμ

4 συνταγές για αρωματική ζεστή σοκολάτα

Τα συρτάρια σου Θα μυρίζουν υπέροχα: Φτιάξε αρωματικά πουγκιά μόνο με 3 υλικά

23/09/25 11:32 μμ

Τα συρτάρια σου θα μυρίζουν υπέροχα: Φτιάξε αρωματικά πουγκιά μόνο με 3 υλικά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Σεπτεμβρίου

23/09/25 10:26 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Σεπτεμβρίου

SEREXPO: Ευχαριστίες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στον Αθανάσιο Μαλλιαρά

23/09/25 10:23 μμ

SEREXPO: Ευχαριστίες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στον Αθανάσιο Μαλλιαρά

Συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

23/09/25 11:24 μμ

Συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη