Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον 63χρονο πρώην προϊστάμενο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην περιοχή της Λάρισας, που κατηγορούταν για τον βιασμό μίας 46χρονης Λαρισαίας εκπαιδευτικού, υφιστάμενής του. Σύμφωνα με πληροφορίες ... Περισσότερα

Βαριά καμπάνα σε πρώην προϊστάμενο Θεσσαλίας για τον βιασμό εκπαιδευτικού

Epiloges Press

Epiloges Press

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον 63χρονο πρώην προϊστάμενο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην περιοχή της Λάρισας, που κατηγορούταν για τον βιασμό μίας 46χρονης Λαρισαίας εκπαιδευτικού, υφιστάμενής του.

Advertisement
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων ολοκληρώθηκε σήμερα μία επεισοδιακή, κεκλεισμένων των θυρών δίκη, με την έδρα και τους ενόρκους να υιοθετούν την πρόταση της Εισαγγελέα και να καταδικάζουν ομόφωνα σε έξι χρόνια κάθειρξη τον κατηγορούμενο για τετελεσμένο βιασμό με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η έφεση έχει αναστέλλουσα ισχύ που σημαίνει πως ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με «ανακούφιση και χαρά» από την 46χρονη, σύμφωνα με τον συνήγορό της κ. Θωμά Παπαλιάγκα, ο οποίος δήλωσε μετά το πέρας της δίκης στο onlarissa.gr τα εξής: «Η 46χρονη υποδέχθηκε με μεγάλη ανακούφιση και χαρά καθώς δυσκολεύτηκε και λοιδορήθηκε πολύ σε πολλά επίπεδα. Η δημοσιοποίηση αυτού του θέματος όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολη και όλο αυτό είχε μεγάλο κόστος για την ίδια και την οικογένειά της.

Η απόφαση ήταν μία δικαίωση για την ίδια και για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποιήσεις και δεν τολμούν να μιλήσουν γιατί η δικαστική οδός είναι μία δύσκολη οδός και γιατί αυτά τα αδικήματα είναι δυσαπόδεικτα και χωρίς μάρτυρες. Το δικαστήριο σε μία μακρά, πολυήμερη διαδικασία άκουσε με προσοχή και υπομονή τους μάρτυρες και τα διάδικα μέρη και σχημάτισε πλήρη δικανική πεποίθηση και χωρίς καμία αμφιβολία έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο. Βεβαίως εξακολουθεί να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την εκδίκαση και από το Εφετείο όμως η ποινή είναι ποινή, είναι βαριά ποινή και είναι η προσήκουσα για την πράξη» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφορά καταγγελία της Λαρισαίας εκπαιδευτικού πως τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά την βραδινή της έξοδο με τον προϊστάμενό της έπεσε θύμα βιασμού.

Advertisement

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ταυτόχρονα τέθηκε σε αργία από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας παραπέμφθηκε σε δίκη για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Να σημειωθεί πως η έφεση έχει αναστέλλουσα ισχύ υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιδιαβρωτικά έργα στον Φενεό ολοκλήρωσε η Πειραιώς

02/12/25 8:56 μμ

Αντιδιαβρωτικά έργα στον Φενεό ολοκλήρωσε η Πειραιώς

Ο κύβος ερρίφθη: Αντίστροφη μέτρηση για τον Προμαχώνα - Οι αγρότες παίρνουν θέση - video

02/12/25 8:41 μμ

Ο κύβος ερρίφθη: Αντίστροφη μέτρηση για τον Προμαχώνα – Οι αγρότες παίρνουν θέση – video

Εγκαίνια και αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ηράκλεια - video

02/12/25 8:36 μμ

Εγκαίνια και αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ηράκλεια – video

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ - Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα - video

02/12/25 8:17 μμ

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ – Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα – video

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου - Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

02/12/25 8:06 μμ

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου – Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

02/12/25 8:00 μμ

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

02/12/25 7:57 μμ

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

02/12/25 7:55 μμ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

02/12/25 7:55 μμ

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

02/12/25 7:54 μμ

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ΟΠΕΚΑ - Κλείνει η πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού

02/12/25 7:54 μμ

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ΟΠΕΚΑ – Κλείνει η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη

02/12/25 7:53 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη