14.3 C
Serres

Συνάντηση Σακοράφα με τον Έλληνα Πρέσβη στην Κίνα για την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Date:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (18/7), στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, συνάντηση μεταξύ της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα και του Πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κίνα, Ευγένιου Καλπύρη, μετά από σχετικό αίτημα του Πρέσβη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και είχε σαν θέμα το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας ΣΕΓΑΣ και Ελληνικής Πρεσβείας στην Κίνα, πάνω σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις. Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε η προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στους Κινέζους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ τα θέματα που συζήτησαν η Σοφία Σακοράφα και ο Ευγένιος Καλπήρης ήταν τα εξής:

«Η προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου στους Κινέζους πολίτες και τους εκπροσώπους του κινεζικού δρομικού κινήματος και η ανάδειξη των υψηλών αρχών και αξιών που εκφράζει ο Μαραθώνιος των Αθηνών.

Οι δρομείς της Κίνας, υποστηρίζουν ένθερμα το δρομικό κίνημα και συγχρόνως εκφράζουν με κάθε ευκαιρία τον θαυμασμό τους στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η προβολή λοιπόν του Μαραθωνίου στα μεγάλα δρομικά γεγονότα της Κίνας και η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων θ’ αποτελέσουν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ομοσπονδίας και της χώρας μας στην υφήλιο.






Η πραγματοποίηση έκθεσης συλλεκτικών & ιστορικών αντικειμένων της ιστορίας του Μαραθωνίου, του ΣΕΓΑΣ και των Εθνικών Ομάδων. Η έκθεση αυτή θα γίνει στην Κίνα και θα αποτελέσει μια σημαντική πολιτιστική δράση.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για την πραγματοποίηση της συνάντησης και την συζήτηση, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού πάνω σε αυτά τα ζητήματα ενώ ο Πρέσβης δεσμεύτηκε ν’ αποστείλει αναλυτική πρόταση συνεργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑθλητικάΣυνάντηση Σακοράφα με τον Έλληνα Πρέσβη στην Κίνα για την προώθηση του...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κυπελλούχος μετά από θρίλερ ο Παναθηναϊκός- HIGHLIGHTS

Με ένα απίθανο buzzer-beater γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη στο...

Κάτι παραπάνω από ένας τίτλος – Παλαίμαχοι του Άρη και του Παναθηναϊκού μιλούν για τον αποψινό τελικό

Παναθηναϊκός και Άρης θα “κονταροχτυπηθούν” απόψε στον τελικό Κυπέλλου...

Επιθέσεις με οξύ σε γάτες καταγγέλουν φιλόζωοι στην Πάτμο – Προσοχή σκληρές εικόνες

Ανάστατη είναι η Πάτμος από τις καταγγελίες φιλόζωων για...

Έφηβοι στα Γιάννενα διακινούσαν «ροζ» βίντεο με 15χρονες

«Ροζ» βίντεο με ανήλικες κατηγορούνται πως διακινούσαν στα Γιάννενα,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα