«Η διακήρυξή μας λέει ότι είμαστε το κόμμα το οποίο εκτείνεται από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Και όχι με όρους απεύθυνσης. Δηλαδή, δεν απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς ανθρώπους ως ... Περισσότερα

Ν. Παππάς: Δεν απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς πολίτες ως πελάτες

Epiloges Team

Epiloges Team

«Η διακήρυξή μας λέει ότι είμαστε το κόμμα το οποίο εκτείνεται από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Και όχι με όρους απεύθυνσης. Δηλαδή, δεν απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς ανθρώπους ως πελάτες ενός κόμματος που “τα ξέρει και τα γνωρίζει όλα” και καλούμε αυτόν τον κόσμο να έρθει να καταθέσει την ψήφο του όταν έχει εκλογές».

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στον Flash Fm Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: «Θεωρούμε τον προοδευτικό κόσμο έναν άνθρωπο του δημοκρατικού κέντρου, έναν κεντροαριστερό, έναν σοσιαλδημοκράτη, οργανικό κομμάτι της ταυτότητας, της ιστορίας και της προοπτικής μας». «Είναι συνδιαμορφωτής, είναι συλλειτουργός και είμαστε όλοι μαζί με γεμάτες ο καθένας μας τις αποσκευές τους από τους δημοκρατικούς αγώνες του. Δεν είμαστε κόμμα με ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι φαντάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ πιο ευρύ και πιο συμμετοχικό, σχολιάζοντας ότι «δυστυχώς, από το 2019 βάλαμε ένα φρένο στη διαδικασία ανασυγκρότησης, διεύρυνσης και μετασχηματισμού και για αντικειμενικούς για υποκειμενικούς λόγους». «Είχαμε δισταγμούς και κάποιες φοβίες, οι οποίες εκφράστηκαν, και κάποιες ισορροπίες, οι οποίες αποδείχθηκε ότι δεν ήταν προτιμότερες από τις καθαρές αποφάσεις με πλειοψηφίες και μειοψηφίες», σημείωσε.

Όπως επεσήμανε, τόσο ο ίδιος όσο και η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «έχουμε υπάρξει υπουργοί των κυβερνήσεων Τσίπρα και έχουμε θητεύσει, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, στη στενή επιτελική ομάδα, η οποία διαχειρίστηκε την κατάσταση κατά την περίοδο 2019-2023. Κανένας μας δεν είναι από παρθενογένεση». «Είμαστε στα ηγετικά κλιμάκια για χρόνια και ως εκ τούτου κάθε κριτική για τα πεπραγμένα μας, που διατυπώνεται δημόσια, πρέπει να θεμελιώνεται ως συλλογική αυτοκριτική», συμπλήρωσε. Υποστήριξε, δε, πως «το γεγονός ότι ουδείς εκ των υποψηφίων μπορεί να ισχυριστεί ή να πει ότι είναι το εντελώς καινούργιο στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία συνθήκη, η οποία επιτρέπει την ψύχραιμη συζήτηση».

Advertisement
MEGA

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι πλέον σε καθεστώς ενισχυμένης αναλογικής μόνο κόμματα τα οποία έχουν την επαρκή ευρύτητα, για να παίρνουν ποσοστά του 35% και του 40%, μπορούν να ελπίζουν σε εκλογική νίκη. «Δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε ότι το βασικό μας πρόβλημα στην εκλογή που πέρασε ήταν η τραυματισμένη πρόταση διακυβέρνησης που διατυπώσαμε. Ούτε μπορούμε να πορευτούμε με μία πρόταση διακυβέρνησης, η οποία θα είναι αταίριαστη με την αντικειμενική νέα συνθήκη και την ιστορική ήττα της πρότασης για απλή αναλογική», τόνισε. «Δεν μπορεί να είναι η θέση μας θέση απλής αναλογικής από εδώ και μπρος διότι αποτιμήθηκε μέσα στις συνθήκες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και με δεδομένη τη στάση των άλλων κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Και αυτό οφείλουμε να το αξιολογήσουμε συλλογικά», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 9:43 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα

03/04/26 9:00 μμ

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα

Πάσχα στο σπίτι ψηφίζουν οι Σερραίοι - video

03/04/26 8:49 μμ

Πάσχα στο σπίτι ψηφίζουν οι Σερραίοι – video

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο τσουρέκι - Α.Μοσχόπουλος: Το κόστος έχει αυξηθεί - video

03/04/26 8:41 μμ

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο τσουρέκι – Α.Μοσχόπουλος: Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί – video

Δήμος Σερρών: Τι θα ισχύει με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων τη μεγάλη εβδομάδα - video

03/04/26 8:54 μμ

Δήμος Σερρών: Τι θα ισχύει με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων τη Μεγάλη Εβδομάδα – video