Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αυξήσεις προσφέρουν σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο

«Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείτε υπό το πένθος, την απώλεια των δύο πιλότων μας στον πόλεμο με τις πυρκαγιές. Υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία και στον ηρωισμό του σμηναγού Μουλά και του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές. Υπηρετώντας το καθήκον, την πατρίδα και την αγάπη τους για τους ουρανούς. Από εκεί όπου μας καλούν τώρα να συνεχίσουμε την προσπάθεια αλλά και να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε. Με ενότητα, ωριμότητα, υπευθυνότητα, χωρίς εύκολες απαντήσεις από όλους και για όλα, χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνομωσίας και πολύ περισσότερο χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη βουλή στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας-συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

«Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες αλλά με καλύτερη οργάνωση και περισσότερα μέσα στην διάθεσή του. Παρούσα και στην πρώτη γραμμή θα είναι και η πολιτεία για όλες τις επόμενες δύσκολες ημέρες» σημείωσε.

Advertisement

«Γι’ αυτό και ζητώ από όλους απόλυτη επιφυλακή. Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και στην άμυνα απέναντι της πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κράτος. Συμπαραστάτες ωστόσο πρέπει να συνεχίσουν να είναι τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εθελοντές και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με την ατομική τους συμπεριφορά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί σηματοδοτεί την συνέπεια λόγων και έργων και ενσωματώνει περίπου τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα αποτελεί την υλοποίηση μιας ακόμη δέσμευσης της κυβέρνησης. «Σηματοδοτεί την συνέπεια λόγων και έργων, ενσωματώνοντας στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείο οικονομικών περίπου τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι μένουμε πιστοί στα συνθήματά μας. Το λέμε και το κάνουμε και προχωράμε σταθερά και τολμηρά μπροστά διαψεύδοντας όλους εκείνους που προεκλογικά αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας. Ο προϋπολογισμός των νέων μέτρων που θα ψηφίσουμε σήμερα φθάνει στο 1,1 δισ. ετησίως στα 4,4 δισ. σε βάθος τετραετίας, πλησιάζει στο 50% του συνολικού μας πλάνου ύψους 9.1 δισ. Και αυτό κλείνει οριστικά κάθε συζήτηση γύρω από το ποιος διαθέτει κοστολογημένο σχέδιο δράσης» ανέφερε.

Έρχονται αυξήσεις σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, μετά από 14 χρόνια καθηλωμένους μισθούς

Advertisement
Babis

«Οι νέες διατάξεις, που υπηρετούν την αλλαγή παραδείγματος, αποτελούν μέρος του οδικού μας χάρτη, με τρεις σαφείς κατευθύνσεις, ενίσχυση του εισοδήματος, αντιμετώπιση του κύματος της διεθνούς ακρίβειας και ιδιαίτερη στήριξη στους πιο ευάλωτους, στην οικογένεια και την νέα γενιά. Αλλά και τρεις σαφείς προϋποθέσεις αδιαπραγμάτευτες και για την κυβέρνηση και για το οικονομικό επιτελείο. Η συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης, η δημοσιονομική ισορροπία την οποία αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να θέσει σε αμφισβήτηση, αλλά και η σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας στην κατεύθυνση που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία 4 χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι μισθοί των 650.000 δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν χαμηλοί, αλλά κυρίως παραμένουν καθηλωμένοι για 14 ολόκληρα χρόνια. Αυτό αλλάζει με τις αυξήσεις που έρχονται σε όλους. Είτε ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, με το βάρος να δίνεται στις μικρότερες αποδοχές, σε όσους έχουν οικογένεια αλλά και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης» πρόσθεσε.

Οι νέες αυξήσεις προσφέρουν σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι νέες αυξήσεις με τις παράλληλες φοροελαφρύνσεις προσφέρουν σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται σε δημοσίους υπαλλήλους εδώ και 14 χρόνια.

«Το δεύτερο βήμα που νομοθετούμε σήμερα είναι τα μόνιμα μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας, των ευάλωτων και των νέων. Μιλάω για την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί για 1.340.000 συμπολίτες μας. Για την απαλλαγή 200.000 παλιών δικαιούχων του ΕΚΑΣ μόνιμα πια από τη συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη. Για τις αναδρομικές αυξήσεις 7.75% σε 10.000 συνταξιούχους ειδικών κατηγοριών. Και για την ετήσια καταβολή 150 ευρώ σε νέους 18 και 19 ετών που φέτος το ποσό θα εκταμιευθεί τον Σεπτέμβριο. Ένα μόνιμο μέτρο που διευκολύνει 200.000 νέους να ταξιδέψουν να διαβάσουν , να δουν παραστάσεις να παρακολουθήσουν μια συναυλία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επεκτείνεται το market pass, ενισχύοντας 3.000.000 οικογένειες με 22 έως 100 ευρώ κάθε μήνα

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το κράτος θα συνεχίσει να καλύπτει το 10% των μηνιαίων αγορών για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα τρόφιμα. «Επεκτείνεται το market pass, ενισχύοντας έτσι 3.000.000 οικογένειες με 22 έως 100 ευρώ κάθε μήνα. Ένα αφορολόγητο και ακατάσχετο βοήθημα το οποίο θα λειτουργεί ως αντίμετρο στην άνοδο των τιμών όσο θα παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα» είπε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τιμ Μπάρτον υπογράφει το νέο βίντεο κλιπ της Lady Gaga για το «Wednesday»

07/08/25 2:59 μμ

Ο Τιμ Μπάρτον υπογράφει το νέο βίντεο κλιπ της Lady Gaga για το «Wednesday»

ΓΓΠΠ: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση συναγερμού αύριο σε Αττική και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου

07/08/25 2:52 μμ

ΓΓΠΠ: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση συναγερμού αύριο σε Αττική και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για σπάνιο, επιθετικό καρκίνο του εγκεφάλου

07/08/25 2:48 μμ

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για σπάνιο, επιθετικό καρκίνο του εγκεφάλου

Καλοκαιρινή ντοματόπιτα με φέτα και μυρωδικά

07/08/25 2:37 μμ

Καλοκαιρινή ντοματόπιτα με φέτα και μυρωδικά

Πώς να κάνετε πιο ανάλαφρο το υπνοδωμάτιό σας με ελάχιστα έξοδα

07/08/25 2:31 μμ

Πώς να κάνετε πιο ανάλαφρο το υπνοδωμάτιό σας με ελάχιστα έξοδα

Λέσβος: Ζωντανεύει ο μύθος της Νυφίδας με τη νύφη που έκλεψαν οι πειρατές

07/08/25 2:20 μμ

Λέσβος: Ζωντανεύει ο μύθος της Νυφίδας με τη νύφη που έκλεψαν οι πειρατές

Ξηρασία ρεκόρ στην Ευρώπη και στην περιφέρεια της Μεσογείου

07/08/25 2:15 μμ

Ξηρασία ρεκόρ στην Ευρώπη και στην περιφέρεια της Μεσογείου

Πανσέληνος με μουσική στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου - Κάλεσμα από την τοπική ΕΦ.Α. για «Φεγγαράδα με το Φως του Ολύμπου»

07/08/25 2:09 μμ

Πανσέληνος με μουσική στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου – Κάλεσμα από την τοπική ΕΦ.Α. για «Φεγγαράδα με το Φως του Ολύμπου»

KKE για ρηματική διακοίνωση Αιγύπτου: Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς εμπλέκει τη χώρα και τον λαό σε περιπέτειες

07/08/25 2:05 μμ

KKE για ρηματική διακοίνωση Αιγύπτου: Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς εμπλέκει τη χώρα και τον λαό σε περιπέτειες

Aποκάλυψη των διαδικτυακών ομάδων που κακοποιούν γάτες

07/08/25 2:06 μμ

Aποκάλυψη των διαδικτυακών ομάδων που κακοποιούν γάτες

Πτώση δέντρου στην Ερμού λόγω των ισχυρών ανέμων

07/08/25 1:46 μμ

Πτώση δέντρου στην Ερμού λόγω των ισχυρών ανέμων

Πυρηνική ενέργεια στη Σελήνη: Το πρόγραμμα «’Αρτεμις» από τη NASA

07/08/25 1:39 μμ

Πυρηνική ενέργεια στη Σελήνη: Το πρόγραμμα «’Αρτεμις» από τη NASA