«Αυτή είναι μία κριτική που ακούγεται από τον κ. Μητσοτάκη και από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι υποστηρίζουν τη δική του πολιτική. Τοξικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης και τοξικές επιθέσεις δέχθηκε ... Περισσότερα

Ν. Παππάς: «Ενορχηστρωτής της τοξικότητας ήταν ο κ. Μητσοτάκης - Μην αντιστρέφουμε την πραγματικότητα»

Συντάκτης: Epiloges Team

Συντάκτης: Epiloges Team

«Αυτή είναι μία κριτική που ακούγεται από τον κ. Μητσοτάκη και από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι υποστηρίζουν τη δική του πολιτική. Τοξικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης και τοξικές επιθέσεις δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο», απαντώντας σε δημόσιες αναφορές περί «τοξικότητας» της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Για να συμπληρώσει, αμέσως μετά: «Δεν είναι δυνατόν να εκτοξεύονται αυτές οι κατηγορίες από όσους γοητεύτηκαν από το ύφος και το ήθος της πολιτικής αντιπαράθεσης, επιπέδου Γεωργιάδη. Ενορχηστρωτής της τοξικότητας ήταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Με τη στάση του, για παράδειγμα, στο “μακεδονικό”, με το “πουλήσατε τη Μακεδονία για να πάρετε τις συντάξεις”, με το “εμείς μετράμε στρέμματα, εσείς μετράγατε θύματα” έδινε το σύνθημα για τοξικές επιθέσεις εναντίον μας […] Πάει πολύ η προκλητική προσπάθεια αντιστροφής μιας πραγματικότητας, που μπορεί να δει κανείς διά γυμνού οφθαλμού».
Σε σχέση με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «δεν ήταν ένα “θετικό σοκ”, όπως διάβασα να λέγεται. Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει κατά τη γνώμη μου», ενώ για τον ως τώρα διάλογο μεταξύ των υποψήφιων προέδρων σημείωσε ότι «παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά» και μέσω αυτού «ο δημοκρατικός κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι υπάρχει η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη αλλά και οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια ζητήματα, μερικά εκ των οποίων είναι και κρίσιμα».
Σχολιάζοντας τη δημόσια συζήτηση περί της ταυτότητας αλλά και της απεύθυνσης του κόμματος, είπε: «Η ταυτότητά μας συγκροτείται από πολίτες, όπως λέει η διακήρυξή μας, από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο. Όλοι αυτοί είναι όχι ενοικιαστές, όχι πελάτες μίας πολιτικής στρατηγικής, αλλά συνδημιουργοί και συνδιαμορφωτές μιας μεγάλης αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, η οποία θα διεκδικήσει τη νίκη σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής». Προσέθεσε δε στη συνέχεια: «Διαβάζω απόψεις, οι οποίες διαφοροποιούνται από αυτό που καταγράψαμε στη διακήρυξή μας. Το θεωρώ θεμιτό, δημοκρατικό και δημιουργικό. Είναι κρίσιμο αυτά να τα συζητήσουμε δημόσια».
Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας για την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «ο κ. Σταϊκούρας συνεχίζει στα βήματα Καραμανλή, με την απόφαση για ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, με τη στόχευση για έργα τα οποία δεν εμπίπτουν σε έναν συνολικό σχεδιασμό για τις μεταφορές και τις υποδομές στη χώρα, όπως το Flyover, με τις καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο με βάση και τα πρώτα χρονοδιαγράμματα του κ. Μητσοτάκη θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί, και με μία τακτική η οποία εξαγγέλλει εκ νέου προμήθεια λεωφορείων, με τα προηγούμενα που πήραμε να έχουν αλλεπάλληλα περιστατικά αυτανάφλεξης».
Τέλος, σε σχέση με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σημείωσε πως «πρόκειται για σημαντική αποκάλυψη» και πως «αν οι στρωτήρες παρουσιάζουν προβλήματα μπορεί να μετατοπιστεί η σιδηροτροχιά, η μία ή η άλλη, και να μην είναι σταθερή η απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού. Φαίνεται ότι αυτό το θέμα ήταν σε γνώση του υπουργείου και του Οργανισμού από τα τέλη του 2019 και δεν έχει γίνει τίποτα». Για να καταλήξει: «Είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου και στην ασταμάτητη προσπάθεια η οποία συνδέεται με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της λειτουργίας του […] είναι ένα μοντέλο το οποίο στην πορεία προς την εφαρμογή του γέννησε και τραγωδίες, όπως τα Τέμπη».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καβάλα: Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στη Νέα Πέραμο

23/08/25 11:30 πμ

Ν. Πέραμος: 9χρονος έπεσε από φουσκωτή τσουλήθρα και τραυματίστηκε

Όταν οι ακρίδες σκίασαν τον Αττικό ουρανό και ανάγκασαν τον δήμαρχο Πετράκη να τις επικηρύξει

23/08/25 11:24 πμ

Όταν οι ακρίδες σκίασαν τον Αττικό ουρανό και ανάγκασαν τον δήμαρχο Πετράκη να τις επικηρύξει

Σαντορίνη το Φθινόπωρο: Η εποχή που το νησί αποκαλύπτει το πιο γοητευτικό του πρόσωπο

23/08/25 10:28 πμ

Σαντορίνη το φθινόπωρο: Η εποχή που το νησί αποκαλύπτει το πιο γοητευτικό του πρόσωπο

Θεσσαλονίκη: Θείος πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια, έπιασε από τον λαιμό την ανιψιά του και την γρονθοκόπησε

23/08/25 10:01 πμ

Θεσσαλονίκη: Θείος πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια, έπιασε από τον λαιμό την ανιψιά του και την γρονθοκόπησε

Η μαστορική τέχνη της πέτρας στα χωριά των Γρεβενών και της Κοζάνης

23/08/25 9:57 πμ

Η μαστορική τέχνη της πέτρας στα χωριά των Γρεβενών και της Κοζάνης

Ρομπότ - ξεναγός, μιλάει 120 γλώσσες και ξεναγεί τους επισκέπτες στον δήμο Βόλβης

23/08/25 10:06 πμ

Ρομπότ – ξεναγός, μιλάει 120 γλώσσες και ξεναγεί τους επισκέπτες στον δήμο Βόλβης

Δημογραφικό: Ολοένα και λιγότεροι…

23/08/25 9:38 πμ

Δημογραφικό: Ολοένα και λιγότεροι…

Γλυκοπατάτες – Τα θρεπτικά τους στοιχεία και μια ξεχωριστή συνταγή

23/08/25 1:26 πμ

Γλυκοπατάτες – Τα θρεπτικά τους στοιχεία και μια ξεχωριστή συνταγή

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Αυγούστου

23/08/25 1:14 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Αυγούστου

Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος δράστης

22/08/25 8:12 μμ

Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος δράστης

Την απόσυρση σχεδίου εποικισμού από το Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

22/08/25 8:09 μμ

Την απόσυρση σχεδίου εποικισμού από το Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

23 Αυγούστου: Τα εννιάμερα της Παναγίας- Τι γιορτάζουμε

22/08/25 7:17 μμ

23 Αυγούστου: Τα εννιάμερα της Παναγίας- Τι γιορτάζουμε