Σε θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ρόδου μετά τον χαμό του 39χρονου εθελοντή, ο οποίος επί σχεδόν 10 ημέρες έδινε «μάχη» στο πύρινο μέτωπο του νησιού, το οποίο ... Περισσότερα

Φωτιά στη Ρόδο: Θρήνος για τον 39χρονο εθελοντή – «Είχε εισπνεύσει πολύ διοξείδιο του άνθρακα»

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Σε θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ρόδου μετά τον χαμό του 39χρονου εθελοντή, ο οποίος επί σχεδόν 10 ημέρες έδινε «μάχη» στο πύρινο μέτωπο του νησιού, το οποίο τέθηκε υπό έλεγχο την περασμένη εβδομάδα.

Advertisement
 

Το απόγευμα της Τρίτης (01.08.2023), ο άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, αλλά κατέληξε από ανακοπή. Όλοι πλέον θρηνώντας, αναρωτιούνται τι συνέβη στον άτυχο εθελοντή στην πυρόσβεση.

«Είχε εισπνεύσει πολύ διοξείδιο του άνθρακα, είχε μαζευτεί υγρό στον πνεύμονά του» ανέφερε στο newsit.gr ο Γιάννης Κούρτης, ξάδερφος του αδικοχαμένου 39χρονου.

Μάλιστα, περιγράφει την στιγμή που συναντήθηκε με τον 39χρονο έξω από το νοσοκομείο, όπου είχε πάει μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο πόδι, κατά τις πρώτες ημέρες που μαινόταν η φωτιά. «Πήγε τις πρώτες δύο μέρες στις φωτιές και τότε τραυματίστηκε στο πόδι του. Πήγε στο νοσοκομείο και μετά από λίγο βγήκε και ξαναπήγε στο μέτωπο των φωτιών. Τον είχα δει τότε, όταν έβγαινε από το νοσοκομείο, και είχαμε μιλήσει για το τραύμα του, αλλά κυρίως για τις φωτιές».

Οι συγγενείς του αδικοχαμένου 39χρονου αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής. «Περιμένουμε την νεκροψία – νεκροτομή γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε τι να σκεφτούμε. Γενικά δεν είχε προβλήματα υγείας. Εγώ που μίλησα και με γιατρούς της Ρόδου, μου είπαν ότι είχε εισπνεύσει πολύ διοξείδιο του άνθρακα. Και μάλλον είχε μαζευτεί το υγρό στον πνεύμονα και όταν μαζεύεται έχει αυτά τα αποτελέσματα» αναφέρει στο newsit.gr ο ξάδερφος του 39χρονου και πρώην αντιδήμαρχος.

Χθες το απόγευμα (Τρίτη 1.08.2023) όπως λέει ο ξάδερφος του εκλιπόντος «πάλι λίγο έλειψε να τον “διώξουν” από το νοσοκομείο, αλλά οι εξετάσεις του ήταν σοβαρές και τον κράτησαν μέσα. Αλλά τον διασωλήνωσαν και έπαθε ανακοπή».

Advertisement
ΔΕΗ

Ο ίδιος προσθέτει ότι η πολιτεία θα πρέπει να ενδιαφερθεί για την οικογένεια του 39χρονου ξαδέρφου του. «Έχει δύο μικρά παιδάκια, που τώρα είναι ορφανά από πατέρα. Θεωρώ ότι θα πρέπει οι ιθύνοντες να “αγκαλιάσουν” αυτή την οικογένεια, γιατί ο ξάδερφος μου υπήρξε εθελοντής και δεν έβλεπε το προσωπικό του όφελος. Δεν το λέω επειδή ήταν συγγενής μου, αλλά τον έβλεπα συνέχεια μπροστά, συνεχώς στην πρώτη γραμμή να βοηθήσει. Και αυτό θα δούμε αν στοίχισε την ζωή του».

Ο 39χρονος είχε καταγωγή από την Αρχάγγελο Ρόδου και έμενε στο χωριό Πυλώνα με την γυναίκα του και τα δυο τους μικρά παιδιά.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του άτυχου εθελοντή, ενώ αύριο, Πέμπτη, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον 39χρονο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Δεκεμβρίου

16/12/25 12:04 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Δεκεμβρίου

16 Δεκεμβρίου: Ποιος ήταν ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων

16/12/25 12:05 πμ

16 Δεκεμβρίου: Ποιος ήταν ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων

16/12/25 12:01 πμ

Κλειστός ο Δήμος Σερρών την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 λόγω συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ

Το Επιμελητήριο Σερρών βραβεύει τα παιδιά του!

16/12/25 12:00 πμ

Το Επιμελητήριο Σερρών βραβεύει τα παιδιά του!

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Ελλάδα δεν φοβάται να μιλήσει με κανέναν – Σε στρατηγική αμηχανία η Τουρκία

15/12/25 11:37 μμ

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Ελλάδα δεν φοβάται να μιλήσει με κανέναν – Σε στρατηγική αμηχανία η Τουρκία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - Αφιέρωμα στον Elvis Presley

15/12/25 11:30 μμ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ – Αφιέρωμα στον Elvis Presley

ΚΣΝΜ και ΚΑΣ έδωσαν το πράσινο φως στις προμελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

15/12/25 11:58 μμ

ΚΣΝΜ και ΚΑΣ έδωσαν το πράσινο φως στις προμελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης

15/12/25 11:57 μμ

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο «Χωριό των Μαγεμένων»

15/12/25 11:57 μμ

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο «Χωριό των Μαγεμένων»

Κορυφαία τενίστρια για το 2025 η Σαμπαλένκα

15/12/25 11:54 μμ

Κορυφαία τενίστρια για το 2025 η Σαμπαλένκα

ΑΝΕΣΕΡ: Ολοκλήρωση του προγράμματος  LEADER/CLLD και 30 χρόνια προσφοράς στην τοπική ανάπτυξη - video

15/12/25 8:39 μμ

ΑΝΕΣΕΡ: Ολοκλήρωση του προγράμματος  LEADER/CLLD και 30 χρόνια προσφοράς στην τοπική ανάπτυξη – video

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σερρών

15/12/25 8:31 μμ

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σερρών