ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Άρχισαν οι κατεδαφίσεις για τη διάνοιξη της Σόλωνος – Κ. Ζέρβας «Οι γειτονιές που ήταν παρατημένες επί δεκαετίες θα αναπνεύσουν και θα νιώσουν τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης» ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Άρχισαν οι κατεδαφίσεις για τη διάνοιξη της Σόλωνος – Κ. Ζέρβας «Οι γειτονιές που ήταν παρατημένες επί δεκαετίες θα αναπνεύσουν και θα νιώσουν τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης»

Ένα έργο που θα αλλάξει δυναμικά τον κυκλοφοριακό χάρτη πέριξ του σταθμού του μετρό στην οδό 25ης Μαρτίου ξεκίνησε σήμερα (4/8) με την κατεδάφιση του πρώτου κτίσματος στη συμβολή των οδών Δελφών και Σόλωνος, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόκειται για μια εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών που θα αλλάξει τον χάρτη, τη λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής. «Γίνεται κατεδάφιση ενός παλιού κτιρίου, το οποίο φροντίσαμε να απαλλοτριωθεί, στην περίοδο της δικής μας διοίκησης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της οδού Σόλωνος και να υπάρχει πρόσβαση στον σταθμό του μετρό που βρίσκεται Σόλωνος και 25ης Μαρτίου», δήλωσε ο κ. Ζέρβας. «Είναι ένα κομμάτι της προσέγγισής μας στις διανοίξεις οδών, όπως έγινε στην Αγίου Δημητρίου και θα γίνει σύντομα στην Ανατολικής Θράκης. Έτσι επιτυγχάνεται η καλύτερη κυκλοφορία, βελτιώνεται ο δημόσιος χώρος και οι γειτονιές αυτές που ήταν παρατημένες επί δεκαετίες θα αναπνεύσουν και θα νιώσουν τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την εξέλιξη της πόλης. Η πόλη αλλάζει, η πόλη βελτιώνεται», τόνισε ο ίδιος.

«Κατεδαφίζουμε σήμερα, τρέχουμε τις υπόλοιπες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα θα διανοίξουμε την οδό Σόλωνος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Έπονται κι άλλες δράσεις τις επόμενες εβδομάδες

Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης ενός ακόμη κτιρίου στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Δελφών ώστε να ανοίξει πλήρως ο δρόμος της διάνοιξης της Σόλωνος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας έπονται κι άλλες βασικές αρτηρίες, όπως είναι η Ανατολικής Θράκης στην Κάτω Τούμπα, για την οποία είναι σε εξέλιξη η γραφειοκρατική διαδικασία ώστε τις επόμενες εβδομάδες να γίνει και εκεί κατεδάφιση των κτισμάτων που κλείνουν τον δρόμο.

«Ζητήματα τα οποία εκκρεμούν για χρόνια στη Θεσσαλονίκη, που κάθε αυτοδιοικητική παράταξη τα έχει στην ατζέντα της εδώ και δεκαετίες, λύνονται μετά από επιμονή και σκληρή δουλειά από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

φωτο βίντεο thesstoday.gr/


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12/09/25 9:32 πμ

Τι αλλάζει στα τεκμήρια διαβίωσης από την 1η Ιανουαρίου 2026 για ΙΧ, κατοικίες και σκάφη αναψυχής

Κυριάκος Μητσοτάκης στον εμίρη του Κατάρ: «Ανεπίτρεπτη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας» η ισραηλινή επίθεση

12/09/25 9:24 πμ

Κ. Μητσοτάκης στον εμίρη του Κατάρ: «Ανεπίτρεπτη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας» η ισραηλινή επίθεση

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ

12/09/25 9:19 πμ

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ

Κιλκίς: Μηχανή συγκρούστηκε με φορτηγό- Νεκρός 25χρονος

12/09/25 9:10 πμ

Κιλκίς: Μηχανή συγκρούστηκε με φορτηγό- Νεκρός 25χρονος

Σε τι χρησιμεύουν οι μπλε φάροι πάνω από τα φανάρια

12/09/25 9:00 πμ

Σε τι χρησιμεύουν οι μπλε φάροι πάνω από τα φανάρια

Meteo: Θερμός ο Οκτώβρης στην Ελλάδα - Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις

12/09/25 8:53 πμ

Meteo: Θερμός ο Οκτώβρης στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις

Άφαντος ο δράστης της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

12/09/25 8:28 πμ

Άφαντος ο δράστης της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ – Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

Eurobasket 2025: Η Εθνική απόψε με την Τουρκία για την πρόκριση στον τελικό – Η ώρα και τα κανάλια μετάδοσης του αγώνα

12/09/25 8:30 πμ

Eurobasket 2025: Η Εθνική απόψε με την Τουρκία για την πρόκριση στον τελικό – Η ώρα και τα κανάλια μετάδοσης του αγώνα

Πέτρος Ιακωβίδης: Δέχομαι φλερτ στην πίστα, θα φλερτάρω κι εγώ αν μου αρέσει μια γυναίκα και είμαι ελεύθερος

12/09/25 8:18 πμ

Πέτρος Ιακωβίδης: Δέχομαι φλερτ στην πίστα, θα φλερτάρω κι εγώ αν μου αρέσει μια γυναίκα και είμαι ελεύθερος

Σ. Ζαχαράκη: Η δημόσια Παιδεία εξελίσσεται, δυναμώνει και προσφέρει σε κάθε παιδί το σχολείο που του αξίζει

12/09/25 8:12 πμ

Σ. Ζαχαράκη: Η δημόσια Παιδεία εξελίσσεται, δυναμώνει και προσφέρει σε κάθε παιδί το σχολείο που του αξίζει

Καιρός σήμερα: Συννεφιά σε Μακεδονία και Θράκη

12/09/25 8:01 πμ

Καιρός σήμερα: Συννεφιά σε Μακεδονία και Θράκη

Πρώτο κουδούνι στη Θεσσαλονίκη με 68 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

12/09/25 8:02 πμ

Πρώτο κουδούνι στη Θεσσαλονίκη με 68 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία