22.6 C
Serres

Τέσσερα μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό Κ23

Date:

Τέσσερα μετάλλια, δύο ασημένια και δύο χάλκινα, ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα (27/8) με τη διεξαγωγή των τελικών στο Κρέφελντ της Γερμανίας. Οι Σωτηρία Άνγκου-Γαβριέλα Λιόλιου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, καθώς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 07:33,40. Οι Ιταλίδες Έλενα Σάλι και Σάρα Μπόργκι άφησαν το ελληνικό δίδυμο στη δεύτερη θέση, καθώς πήραν το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 07:30,13.

Οι Νίκος Χωλόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 06:20,63 και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μένοντας πίσω από τους Γερμανούς Φίλιπ Ντόσε και Γιάκομπ Γκάιερ (06:19,09).

Ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ. Ο νεαρός πρωταθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον τελικό σε 07:18,13 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με τον Τούρκο Τσεβντέτ Εγκέ Μουτλού να κατακτά το χρυσό μετάλλιο (07:10,62) και τον Πολωνό Τσέζαρι Λίτκα να παίρνει το ασημένιο (07:15,29).

Οι Νεφέλη Ντάρα και Ιωάννα Ασβεστά κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ. Το ελληνικό δίδυμο σημείωσε επίδοση 07:10,54 και συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου, μένοντας πίσω από τις Ρουμάνες Αλεξάντρα Ουγκουρεάνου/Ιουλία-Λιλιάνα Μπαλάουτσα (07:02,70) και τις Τάλια Αχουμάντα Άϊρλαντ/Ολίβια Ροτ από την Ελβετία (07:03,14).

Στο μεταξύ, οι Βικτόρια Λαπίκοφ-Δήμητρα Παπαϊωάννου ήταν τέταρτες στον τελικό της δικώπου των γυναικών, καθώς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 08:04,77. Την τέταρτη θέση στον τελικό της δικώπου των ανδρών πήραν οι Παύλος Φαΐτας-Ζήσης Μπουκουβάλας με επίδοση 07:00,83, ενώ οι Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας-Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Λεωνίδα Τζουμέζης τερμάτισαν έκτοι στην τετράκωπο άνευ των ανδρών με 06:26,64.







Από εκεί και πέρα, η Σταυρούλα Γιαλογλίδου τερμάτισε πρώτη στον τελικό Β΄ του σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών με επίδοση 08:29,43 και κατετάγη έβδομη στο αγώνισμα, ενώ στο σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών ο Στράτος Τριανταφύλλου ήταν πρώτος στον τελικό Β΄ με 07:24,91, με αποτέλεσμα να πάρει την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη. Οι Άγγελος Αθανασιάδης και Κώστας Καραγιάννης τερμάτισαν δεύτεροι στον τελικό Β΄ του διπλού ελαφρών βαρών με επίδοση 06:53,94 και κατετάγησαν όγδοοι στο αγώνισμα.

ΑθλητικάΤέσσερα μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό Κ23

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Χρήστου στα 200μ. ύπτιο

Ο Απόστολος Χρήστου πήρε πίσω το πανελλήνιο ρεκόρ των...

O Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Τερίμ, προχωρά με Κόντη

Λίγη ώρα μετά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα που ανέβασε στον...

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster το ερχόμενο σαββατοκύριακο

Τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster θα φιλοξενήσει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα