Ορίστηκαν τα ποιοτικά κριτήρια από το υπουργείο υγείας  για Ιδιωτικές Κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης. Οι ιδιωτικές κλινικές που δεν ανήκουν σε ομίλους και ξένα funds από 01/08/2023 θα αποζημιώνονται πλέον ... Περισσότερα

Με λουκέτο απειλούνται οι ιδιωτικές κλινικές της Χώρας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ορίστηκαν τα ποιοτικά κριτήρια από το υπουργείο υγείας  για Ιδιωτικές Κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης. Οι ιδιωτικές κλινικές που δεν ανήκουν σε ομίλους και ξένα funds από 01/08/2023 θα αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ με κούρεμα τουλάχιστον 60% για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στους ασφαλισμένους του οργανισμού. Αποτέλεσμα της εφαρμογής των «ποιοτικών» κριτηρίων του ΕΟΠΥΥ θα είναι πολλές ιδιωτικές κλινικές που δεν ανήκουν σε ομίλους και ξένα funds μέχρι τα Χριστούγεννα του 2023 να αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Advertisement
 

Ορίστηκαν τα ποιοτικά κριτήρια από το υπουργείο υγείας  για Ιδιωτικές Κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης. Πρόκειται για μια διαδικασία που εντάσσεται στην πολιτική αξιολόγησης των υπηρεσιών υγείας, με σκοπό τη λήψη μέτρων βελτίωσης των δεικτών Υγείας, μέσω αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της ασφάλειας της παρεχόμενης φροντίδας Υγείας.

Για τα ποιοτικά κριτήρια στις Γενικές Ιδιωτικές Κλινικές

Απαιτούνται τα εξής: διαχείριση ποιότητας,  ψηφιακές υπηρεσίες, Βιοασφάλεια και Λοιμώξεις , αποτελεσματικότητα και  Εύρος Υπηρεσιών, υποδομές και  εξοπλισμός. Ο Σύνδεσμος  Ελληνικών Κλινικών αντιδρά και  κατηγορεί τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πως με τη στάση της οδηγεί τις ιδιωτικές κλινικές σε αδιέξοδο αφού ορίζει ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών παρά τις εκκλήσεις για ουσιαστική παράταση και επαναδιαπραγμάτευση των ποιοτικών κριτηρίων. Σύμφωνα με την κ. Νέλλη Ευθυμίου ιδιοκτήτρια ιδιωτικής κλινικής  τα μέτρα αυτά είναι δύσκολο να εφαρμοστούν καθώς δεν υπάρχουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό για να τα στελεχώσουν.

Οι ιδιωτικές κλινικές που δεν ανήκουν σε ομίλους και ξένα funds από 01/08/2023 θα αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ με κούρεμα τουλάχιστον 60% για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στους ασφαλισμένους του οργανισμού .Αποτέλεσμα της εφαρμογής των «ποιοτικών» κριτηρίων του ΕΟΠΥΥ θα είναι πολλές ιδιωτικές κλινικές που δεν ανήκουν σε ομίλους και ξένα funds μέχρι τα Χριστούγεννα του 2023 να αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους ή να μη μπορούν να πληρώσουν τις βασικές υποχρεώσεις τους. 

Δίνουμε μεγάλο αγώνα για να κρατήσουμε  τους ασθενείς στη ζωή, αναφέρει η κ. Νέλλη Ευθυμίου.

Advertisement
MEGA

Οι ιδιωτικές κλινικές που δεν ανήκουν σε ομίλους και ξένα funds διαθέτουν πανελλαδικά 3.000 κλίνες νοσηλείας, εξυπηρετούν ετησίως 100.000 ασθενείς, διενεργούν ετησίως 50.000 χειρουργικές επεμβάσεις, συνεργάζονται με 1.500 γιατρούς και απασχολούν 3.000 προσωπικό. Ο Σύνδεσμος  Ελληνικών Κλινικών έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό υγείας κ. Χρυσοχοϊδη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”