H Μάγισσα: Τα οράματα της Θεοφανώς σπέρνουν… θάνατο στη Μάνη – Θρήνος και εκδίκηση!

Μια μέρα γιορτής για τις δύο μεγάλες οικογένειες της Μάνης, καταλήγει σε θρήνο, όταν το μωρό που γεννήθηκε από την ένωσή τους βρίσκεται νεκρό. Η υπηρέτρια Θεοφανώ, που το βρίσκει ακολουθώντας το όραμά της, ρίχνεται σε ένα μπουντρούμι, κατηγορούμενη για φόνο.

Στη Μάνη του 1817, η οικογένεια του καπεταναίου Μιχαήλ Λάσκαρη ετοιμάζεται να γιορτάσει το σαραντάρισμα του μωρού του πρωτότοκου γιου του, Μάρκου, και της Μεταξίας, κόρης Γερακάρηδων.

Advertisement

Οι ετοιμασίες γίνονται με κάθε επισημότητα και στην τελετή παρευρίσκεται φυσικά και η οικογένεια της νύφης, που συμφώνησε στον γάμο σε μια προσπάθεια να ενώσει τις δύο πατριές που εδώ και χρόνια ταλανίζονται από αγεφύρωτες διαφορές. Όμως το ίδιο βράδυ, μετά τη μεγάλη γιορτή, το μωρό εξαφανίζεται. Η Θεοφανώ, η κοπέλα που υπηρετεί με αφοσίωση τους Λασκαραίους εδώ και χρόνια, έχει ένα όραμα που την οδηγεί στο παιδί. Όταν, όμως, το βρίσκει, αυτό είναι-νεκρό κι ο θάνατός του πέφτει σαν κεραυνός και διαλύει και τις δύο οικογένειες. Αναζητώντας τον ένοχο, ρίχνουν το ανάθεμα στην υπηρέτρια που βρήκε το άψυχο σώμα του και την κλείνουν σε ένα κελί, δεμένη με αλυσίδες.

Η Μεταξία, σίγουρη πως αυτή είναι υπεύθυνη για το κακό, ζητά τη σκληρή τιμωρία της, ενώ ο Μάρκος αδυνατεί να πιστέψει την ενοχή της και υποστηρίζει πως είναι αθώα. Όλοι, πάντως, θεωρούν ότι πίσω από τον τρομερό χαμό του βρέφους βρίσκονται οι Μπραϊτάνοι, μια οικογένεια που έχει πολλά προηγούμενα με τους Λασκαραίους και μέχρι πρότινος-βρίσκονταν σε γδικιωμό μαζί τους. Η προσωρινή ανακωχή που είχαν κηρύξει σπάει και ο Μιχαήλ τούς χτυπά με όλο του το μένος. Ένας λυσσαλέος πόλεμος ξεκινά και, μία εβδομάδα μετά, οι δύο πλευρές μετρούν τις πληγές τους. Ο Σπήλιος βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται και η ευαίσθητη ισορροπία που επικρατούσε μεταξύ αυτού και του Μιχαήλ κινδυνεύει να διαταραχθεί.

Advertisement
Babis

Η Θεοφανώ αφήνεται ελεύθερη, γεγονός που εξοργίζει τη Μεταξία, η οποία συνεχίζει να πιστεύει ακράδαντα στην ενοχή της. Δεν ξέρει ότι η Θεοφανώ ήδη βασανίζεται από εφιαλτικά οράματα και ζητά τη βοήθεια του Φρίξου, προκειμένου να καταλάβει τι ακριβώς της συμβαίνει. Την ίδια στιγμή, η μοναχή Αγάθη στοιχειώνεται από το παρελθόν αυτού του κοριτσιού, που ήρθε σαν βρέφος στη μονή και μεγάλωσε στα χέρια της…

Ο μυστηριώδης Αντρέι εμφανίζεται στη Μάνη…

Ο Αντρέι Σιντόροφ, ένας Έλληνας από την Οδησσό, ταξιδεύει με τούρκικο πλοίο κουβαλώντας ένα μεγάλο μυστικό. Για κακή του τύχη, το καράβι του κουρσεύεται από τους πειρατές του Σπήλιου και ο ίδιος αναγκάζεται να πολεμήσει για να γλιτώσει τη ζωή του. Μην έχοντας άλλη επιλογή, έρμαιο στα χέρια των πειρατών, αποκαλύπτει στον Θράσο και στον Μόφορη το όνομα του Μανιάτη που θέλει να επισκεφτεί. Εκείνοι δεν πείθονται και ετοιμάζονται να τον σκοτώσουν, όμως την τελευταία στιγμή ο Αντρέι καταφέρνει να τους ξεγλιστρήσει. Με τη ζωή του να κρέμεται πια από μια κλωστή, αναζητά ένα καταφύγιο.

Στο μεταξύ, ο Μάρκος πείθει τη Θεοφανώ να τον οδηγήσει στη γυναίκα που ήταν με τον Πανάγο το βράδυ που χάθηκε το παιδί του. Ο Μιχαήλ, παλεύοντας με τις τύψεις που τον κυνηγούν μια ζωή, αποφασίζει να δώσει στον δευτερότοκο γιο του, τον Τζανή, περισσότερες ευθύνες και τον βάζει δίπλα στον Μάρκο. Ο Σπήλιος, έπειτα από προτροπή της Γερακίνας, αποφασίζει να προσεγγίσει ξανά τον Λάσκαρη για να του δείξει ότι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, την ώρα που ένα ακόμη όραμα της Θεοφανώς προκαλεί νέες αναταράξεις στον πύργο.

πηγή: gossip-tv.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video