34.2 C
Serres

“Η Δημοσιογραφία βάλλεται στις Σέρρες” – Ανακοίνωση συμπαράστασης της ΕΣΗΕΜΘ

Date:

Η δημοσιογραφία βάλλεται στις Σέρρες καθώς οι Σερραίοι δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση τις προηγούμενες μέρες για το έργο που επιτελούν εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Η ΕΣΗΕΜΘ μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης 3 Οκτωβρίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη στήριξή της στους δημοσιογράφους των Σερρών και μιλάει για επίθεση που πλήττει στο σύνολο το δημοσιογραφικό κόσμο

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους των Σερρών, που δέχτηκαν επίθεση με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς από πολιτικά πρόσωπα της περιοχής για το δημοσιογραφικό έργο τους.

Η τακτική αυτή δεν έχει θέση στον δημόσιο διάλογο. Στο πρόσωπο των συναδέλφων που θίγονται στη συγκεκριμένη περίπτωση, πλήττεται το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, εναντίον του οποίου τροφοδοτείται από πρόσωπα με πολιτική δράση μια ρητορική απαξίωσης και απειλών με απρόβλεπτες συνέπειες».

Μάλιστα το Δ.Σ της ΕΣΗΕΜΘ, όπως ζήτησαν οι συνάδελφοι, μεταφέρει στην ανακοίνωσή του αυτούσιο το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας τους, με τις υπογραφές τους.
Οι υπογράφοντες, είναι μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΜΘ ανάμεσά τους και όλοι οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ : Γιώργος Καπετάνιος, Ελένη Μωραϊτη, Αναστασία Κεχαγίδου- Χαβαλέ, Αφροδίτη Σπυρίδων, Σοφία Πάππου, Παρασκευή Κωνσταντινίδου

Θεωρήσαμε ότι με τη σιωπή μας θα δείχναμε ανωτερότητα. Εξάλλου, σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει. Ο «κόμπος», όμως, έφτασε στο «χτένι» και ορισμένοι την ανωτερότητα την εκλαμβάνουν ως «αδυναμία» και είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να τους αποδείξουμε ότι μόνο «αδύναμοι» δεν είμαστε.








Οι δημοσιογράφοι των Σερρών διαμαρτύρονται για τις αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Αβραμάκη και του υποψηφίου Δημάρχου Σιντικής Γιώργου Τάτσιου, εναντίον συνολικά των Σερραίων δημοσιογράφων και του λειτουργήματος που επιτελούμε και στη γραπτή διαμαρτυρία εκφράσαμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας


Επιμέλεια Αναστασία Κεχαγίδου Χαβαλέ

Σέρρες"Η Δημοσιογραφία βάλλεται στις Σέρρες" - Ανακοίνωση συμπαράστασης της ΕΣΗΕΜΘ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Σέρρες: Ο καύσωνας κατέστρεψε τα αμπέλια – Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο χωριό Άμπελοι

Πολύ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στο χωριό Άμπελοι...

Σέρρες: Καίει για δέκατη μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος (φωτο)

Μάχη με τις φλόγες για δέκατη μέρα συνεχίζουν να...

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά: Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Σερρών ενημερώνει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα