«Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είναι ένας θεσμός ο οποίος επιτρέπει σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής Ηπείρου να συνομιλούν να συζητούν τα φλέγοντα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα την Ευρώπη. ... Περισσότερα

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα επιμείνω στην αύξηση των πόρων για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είναι ένας θεσμός ο οποίος επιτρέπει σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής Ηπείρου να συνομιλούν να συζητούν τα φλέγοντα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα την Ευρώπη. Και αύριο θα έχουμε την ευκαιρία στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο να συζητήσουμε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την στρατηγική κατεύθυνση της Ευρώπης και τις άμεσες προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα.

«Να συζητήσουμε τις προκλήσεις στο μέτωπο της μετανάστευσης. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία στο συμβούλιο για τον κανονισμό μετανάστευσης και ασύλου. Μια σημαντική ανακούφιση για τις χώρες πρώτης υποδοχής, όμως θα επιμείνω και πάλι στην ανάγκη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της ευρωπαϊκής ένωσης στα πλαίσια της αναθεώρησης που επίκειται, έτσι ώστε να διατίθενται παραπάνω ευρωπαϊκοί πόροι για την αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ειδικά όσον αφορά τις δράσεις της κλιματικής προσαρμογής. Είχα την ευκαιρία και στην Μάλτα στην σύναξη των χωρών του ευρωπαϊκού νότου να επαναλάβω την αγανάκτηση μου για το γεγονός ότι οι πόροι οι οποίοι διατίθενται σήμερα από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών είναι σχετικά περιορισμένοι.

Advertisement
Babis

Και η Ελλάδα θα εισηγηθεί την αύξηση των πόρων αυτών κατά τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έτσι ώστε οι ευρωπαίοι πολίτες να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη είναι δίπλα τους σε κάθε περίπτωση, αν τυχόν μια χώρα πληγεί από φυσικές καταστροφές που συνδέονται με την κλιματική κρίση.

Η Ελλάδα σήμερα είναι οικονομικά ισχυρή και μπορεί να απορροφήσει χωρίς κραδασμούς τις πρόσφατες θεομηνίες που χτύπησαν πρωτίστως στην περιοχή της Θεσσαλίας. Και θέλω να εκφράσω για ακόμα μια φορά την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι εντός των υφιστάμενων πλαισίων και των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα δίνοντας στην χώρα μας την μέγιστη δυνατή ευελιξία να απορροφήσει ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΥΠΠΟ: Προγραμματική σύμβαση για την προστασία και ανάδειξη της περιπατητικής διαδρομής της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο

09/09/25 1:48 μμ

ΥΠΠΟ: Προγραμματική σύμβαση για την προστασία και ανάδειξη της περιπατητικής διαδρομής της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε απόγνωση ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας δύο χρόνια μετά τον Daniel

09/09/25 1:43 μμ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε απόγνωση ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας δύο χρόνια μετά τον Daniel

Τάσος Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ 100,3: «Οι ελληνολιβυκές σχέσεις είναι σημαντικές πρωτίστως για τη Λιβύη»

09/09/25 1:12 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ 100,3: «Οι ελληνολιβυκές σχέσεις είναι σημαντικές πρωτίστως για τη Λιβύη»

Κ. Πιερρακάκης: Από 1 Ιανουαρίου 2026 οι πολίτες θα δουν τις μειώσεις φόρων στο λογαριασμό τους

09/09/25 1:07 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Από 1 Ιανουαρίου 2026 οι πολίτες θα δουν τις μειώσεις φόρων στο λογαριασμό τους

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 50 μέρες στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας για την αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος

09/09/25 12:57 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 50 μέρες στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας για αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος

ΓΣEE: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου για μείωση του χρόνου εργασίας στις 37,5 ώρες την εβδομάδα

09/09/25 1:16 μμ

ΓΣEE: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου για μείωση του χρόνου εργασίας στις 37,5 ώρες την εβδομάδα

“Μήδεια”: Μία εκρηκτική κωμωδία που στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας

09/09/25 1:14 μμ

“Μήδεια”: Μία εκρηκτική κωμωδία που στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας

Εισαγγελική εντολή για ελέγχους υγιεινής στα κυλικεία των σχολείων

09/09/25 12:43 μμ

Εισαγγελική εντολή για ελέγχους υγιεινής στα σχολικά κυλικεία

Σε ποια χωριά των Σερρών απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ όσοι δήλωσαν την πρώτη τους κατοικία - video

09/09/25 12:35 μμ

Σε ποια χωριά των Σερρών απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ όσοι δήλωσαν την πρώτη τους κατοικία

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειώνουμε τους φόρους και αυξάνουμε τους μισθούς - Κάθε χρόνο θα επιστρέφουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία

09/09/25 12:34 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειώνουμε τους φόρους και αυξάνουμε τους μισθούς – Κάθε χρόνο θα επιστρέφουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία

ΠOEΔHΝ: Πανελλαδική κινητοποίηση των Υγειονομικών την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

09/09/25 12:41 μμ

ΠOEΔHΝ: Πανελλαδική κινητοποίηση Υγειονομικών την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

Ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε βραβείο Emmy με αντίπαλο τον Τομ Χανκς

09/09/25 12:37 μμ

Ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε βραβείο Emmy με αντίπαλο τον Τομ Χανκς