Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει, βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου εισαγγελέα, αίτημα σύστασης Προανακριτικής επιτροπής, « ... Περισσότερα

Ν. Ανδρουλάκης: Καταθέτουμε αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει, βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου εισαγγελέα, αίτημα σύστασης Προανακριτικής επιτροπής, « για το έγκλημα, την τραγωδία των Τεμπών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξή του απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ.

Advertisement
 

«Θα ήθελα πραγματικά να δω τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων», πρόσθεσε.

Για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης ήθελε 13/13 στις Περιφέρειες και απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην αυτοδιοίκηση. Και απέτυχε. Πήρε ένα στοίχημα στις πλάτες του, και ο ελληνικός λαός, -ιδιαίτερα τη δεύτερη Κυριακή- του γύρισε την πλάτη διαμηνύοντας ότι δεν θέλει να είναι η αυτοδιοίκηση τα “ μακριά χέρια” του Μαξίμου, αλλά θέλει την αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη».

Σχολιάζοντας όσα δήλωσε το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η νικηφόρα στρατηγική μας ήταν: Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και όχι αυτοδιοίκηση περιχαρακωμένη στα κόμματα. Πρόσωπα υψηλής επιστημονικής επάρκειας ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν ρεαλιστικά προγραμματικά σχέδια. Η στρατηγική μας είναι προγραμματικές συμφωνίες στη βάση της κοινωνίας και όχι παζάρια σε επίπεδο κορυφής. Αποδείξαμε με τη στρατηγική μας ότι εμείς μπορούμε να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία με συμμαχίες, αλλά προγραμματικές στη βάση της κοινωνίας και όχι με αποφλοιωμένες και τυχοδιωκτικές προσεγγίσεις».

Advertisement
ΔΕΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποσαφήνισε την γραμμή του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα λέγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή συνεργασία των δυο κομμάτων ακόμη και στις Ευρωεκλογές και κατέστησε σαφές ότι είναι υπέρ των συνεργασιών στη βάση της κοινωνίας. « Προφανέστατα θέλουμε συνεργασίες, αλλά πολιτικές. Όχι με τυχοδιώκτες που τη μία κατακεραυνώνουν δημοσκοπήσεις και κανάλια και, μόλις τους κάνουν τη δουλειά τους, το παίζουν καλοί, ή με άλλους που λένε ότι μένουμε στην Ευρώπη αλλά υπονομεύουν τις ανεξάρτητες αρχές όπως συμβαίνει στην Ουγγαρία. Κινούμαι αξιακά. Δεν πρόκειται, αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει στη χώρα που είναι ένα σύγχρονο πολιτικό προσωπικό με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, με γενναίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, να το υπονομεύσω και να δείτε στην πορεία για την καρέκλα να κάνω επώδυνους συμβιβασμούς και για την παράταξη και για την πατρίδα. Τέτοιους συμβιβασμούς δεν πρόκειται να κάνω».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Αριστερά οι οποίοι πραγματικά θέλουν να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ στη συντήρηση όπως υπάρχουν και στο προοδευτικό κέντρο. « Ακούω για προοδευτικό κέντρο. Είναι προοδευτικό κέντρο ο κ. Μητσοτάκης; Αυτός που τα βρίσκει με τον Βελόπουλο και με τον Μπέο; Πάμε στην Αριστερά. Είναι προοδευτικό κάποιοι να αποκαλούν τα ΜΜΕ “ βοθροκάναλα” και τώρα που τους παίζουν μέρα-νύχτα -όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά για βόλτες με σκυλάκια- δεν υπάρχει πια αυτή η έννοια; Αυτοί που καταδίκαζαν τις δημοσκοπήσεις ως στημένες και τελικά απεδείχθη ότι τους είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από ό,τι πήραν, πού είναι σήμερα; Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με το κέντρο και με την προοδευτική αριστερά, όπως έκανε και ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα, αρκεί να αντιμετωπίσουμε πελατειακές πρακτικές, συντηρητικές αντιλήψεις και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σταθερά υπονομεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επέκρινε έντονα την κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει αποτύχει στην Υγεία, τη προστασία του κοινωνικού κράτους , την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ υποστήριξε ότι συνεργάστηκε με τον κ. Βελόπουλο στην υπονόμευση της ΑΔΑΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο