18.7 C
Serres

Tελευταία απόπειρα επιλογής εξωτερικών μελών για το Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ

Date:

Η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση και μυστική ψηφοφορία των έξι εκλεγμένων -στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου- εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, για την ανάδειξη των πέντε εξωτερικών μελών που θα συμπληρώσουν το 11μελές συμβούλιο, το οποίο θα επιλέξει τον νέο πρύτανη, θα διεξαχθεί αύριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε «σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, που εκλέχτηκαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα, πραγματοποίησαν την δεύτερη ψηφοφορία προκειμένου να αναδείξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 10 παρ. 4 του ν. 4957/2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», ενώ «κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία και η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023».

Αν και η αυριανή διαδικασία αποβεί άκαρπη, τότε η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών θα περιέλθει στη Σύγκλητο του Ιδρύματος.
Τα έξι εσωτερικά μέλη που εξέλεξε η ακαδημαϊκή κοινότητα στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ είναι κατά σειρά εκλογής ο καθηγητής Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης, ο καθηγητής Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Ευστράτιος Στυλιανίδης, ο καθηγητής Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας, ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο καθηγητής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Απόστολος Αποστολίδης και ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής Γεώργιος Ζωγραφίδης.





Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΠαιδείαTελευταία απόπειρα επιλογής εξωτερικών μελών για το Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νεροποντή στη Θεσσαλονίκη: Ποτάμια οι δρόμοι, απεγκλωβίστηκαν μητέρα με παιδί και ηλικιωμένη

Σε ποτάμια μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, λόγω της...

Φωτιά σε τρία αυτοκίνητα και ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μέσα σε μισή ώρα στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης

Συνολικά τέσσερα περιστατικά αντιμετώπισε η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια...

Θεσσαλονίκη: Δύο 14χρονοι κατηγορούνται για κατοχή βίντεο με προσωπικές στιγμές συνομήλικής τους

Δύο 14χρονοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία...

Θεσσαλονίκη: Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο αθλητικογράφος Νίκος Τζαντζαράς

Ο αθλητικογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Τζαντζαράς, έφυγε από...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα