19.1 C
Serres

Σέρρες: Πρόκριση της ομάδας F1 in schools του 3ου και 4ου ΓΕΛ Σερρών στους Παγκόσμιους Αγώνες- Video

Date:

Η ομάδα F1 του 3ου και 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών προκρίθηκε στον Εθνικό τελικό του διαγωνισμού F1 in schools για τη σχολική  χρονιά 2023 – 2024 μετά από τον  Διαγωνισμό ο οποίος απευθυνόταν  σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποτελεί τον μεγαλύτερο Διαγωνισμό Τεχνολογίας στον κόσμο, που στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM). Πραγματοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σαν ενδεικτική δράση STEM.

Η oμάδα μαθητών F1 μελέτησαν μηχανικά, αεροδυναμικά, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν την κατασκευή τους ,πετυχαίνοντας τον στόχο τους και εκτός από τις γνώσεις στη Μηχανική κατασκευών, τη Φυσική και το Βιομηχανικό σχεδιασμό, απέκτησαν τεχνογνωσία σε ζητήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, δουλεύοντας ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών κ.Δομουχτσή Φωτεινή η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ.Πολυκαρπούλου Μαρία κάθως και μέλη της ομάδας F1 μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ δήλωσαν την υπερηφάνεια και την χαρά τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ –ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Πρόκριση της Ομάδας Cerberus στους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools

Σέρρες, 31 Οκτωβρίου 2023





Το 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών  ανακοινώνουν με υπερηφάνεια την επιτυχία της ομάδας «Cerberus» και την πρόκρισή της στους Παγκόσμιους Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools.Την  ομάδα«Cerberus» αποτελούν μαθητές από τα δύο σχολεία, συγκεκριμένα: Γιώργος Εμμανουηλίδης, Χριστίνα Μπατογιάννη, Αναστάσιος Ξανθούλης, Γιώργος Μαυρίδης (μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ.) και Κωνσταντίνος Κασάπης, Γιώργος Βελιώτης, Ηλίας Ακριτίδης (μαθητές του 3ου ΓΕ.Λ. Σερρών). Η επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου κατέστη δυνατή μεσυστηματική δουλειά και αφοσίωση σε έναν από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Η διαδρομή της ομάδας «Cerberus» προς τους Παγκόσμιους Τελικούς ήταν μια περιπέτεια γεμάτη απαιτητικές δοκιμασίες και ανταγωνισμό. Η κορύφωση της πορείας της ήταν οι τελικοί αγώνες ταχύτητας που διεξήχθησαν στις 21 Οκτωβρίου 2023, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Σερρών, όπου κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο παγκόσμιο επίπεδο συγκεντρώνοντας 770 βαθμούς.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες σε ιδιώτες  και φορείς που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του εξαιρετικού αποτελέσματος. Πρώτα και κύρια, ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Μαυρίδη, εκπαιδευτικό πληροφορικής, ο οποίος ήταν η ψυχή της ομάδας «Cerberus» και κατέστησε δυνατή την προετοιμασία και τη συμμετοχή της σε αυτόν το διαγωνισμό. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πρώην μαθητές του 3ου ΓΕΛ Σερρών που συμμετείχαν στους αγώνες F1 inSchools και είχαν διακριθεί με την ομάδα τους,  για τις πολύτιμες συμβουλές και την εμπειρογνωμοσύνη τους που μας βοήθησαν στην πορεία μας προς την επιτυχία. Το 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών εκφράζουν επίσης τις ευχαριστίες τους  προς τους διευθυντές, πρώην και νυν, του 13ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Ανδρέα Λατίνη και Σάββα Μπερμπερίδηγια τη φιλοξενία και τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας «Cerberus».

Τέλος, θα θέλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας, το κέντρο εστίασης Cityζεν, το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, το Εμπορικό Επιμελητήριο, και τις επιχειρήσεις Polieco, ΔΗΩ και Χωριάτικη Ζύμη για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα μας. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στον κ. Χαράλαμπο Τσιλιακούδη που ήταν δίπλα στην ομάδα μας από την αρχή της πορείας της, όχι μόνο με υλική υποστήριξη αλλά και με φυσική παρουσία και εμψύχωση. Χάρη στην υποστήριξή τους, μπορέσαμε να προετοιμαστούμε και να λάβουμε μέρος σε αυτόν το διεθνή διαγωνισμό, και για αυτό είμαστε ευγνώμονες.

Οι ομάδες «Cerberus» και «Infinite Speed» (από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη) αποτελούν από κοινού την ομάδα εσωτερικής συνεργασίας (όπως ορίζουν οι κανονισμοί του αγώνα) και συνεχίζουν την προετοιμασία τους με σθένος και αποφασιστικότητα για τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο τελικό. Ευελπιστούμε ότι αυτή η εμπειρία θα ενισχύσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των μαθητών μας για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και την αεροδυναμική.

ΣέρρεςΣέρρες: Πρόκριση της ομάδας F1 in schools του 3ου και 4ου ΓΕΛ...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Τροχαίο στον δρόμο για το Σκούταρι -Video

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στην επαρχιακή οδό...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 29 Σεπτεμβρίου

Στις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι του...

Σέρρες: Στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών το κρέας της στρουθοκαμήλου

Το 1995 δημιουργήθηκε μια μεγάλη και πρωτότυπη φάρμα στην...

Hellenic Train: Επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Σερρών

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, μετά την ολοκλήρωση...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα