Συνάντηση εργασίας Διαμαντή Γκολιδάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο ειδικός καρδιολόγος και βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού στην Αθήνα και έκρυβε πολλές θετικές ειδήσεις για τις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα των αθλητικών υποδομών της πόλης, με τον κ. Βρούτση να επισημαίνει το μεγάλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πορεία του αθλητισμού αλλά και των αθλητικών σωματείων της ευρύτερης περιοχής. Από τη συζήτηση προέκυψαν πολλές θετικές ειδήσεις. 

-Για το Καυτατζόγλειο ο κ. Βρούτσης γνωστοποίησε στον κ. Γκολιδάκη ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ο προϋπολογισμός του σταδίου θα αυξηθεί κατά 150%, δηλαδή από 700.000 ευρώ θα ανέβει στα 1.750.000 ευρώ και ότι θα κατατεθεί το ποσό του 1.000.000 ευρώ εφάπαξ  για πυρασφάλεια  και αποκατάσταση.

-Για τα ΕΑΚ της Θεσσαλονίκης  ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά θα αυξηθεί κατά 49% και από τα 3.090.000 ευρώ θα φτάσει τα 4.590.000 ευρώ.

Ακόμη από τη συζήτηση των δύο ανδρών προέκυψε η είδηση ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία διαβούλευσης για το νέο αθλητικό νόμο και έτσι η χώρα μας θα αποκτήσει νέο αθλητικό νόμο ύστερα από 25 χρόνια.



Babis

Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αθλητικής βίας, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην ανάγκη να εξαλειφθεί με κάθε τρόπο αυτό το σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο και ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων στην αθλητισμό. «Θέλουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο της βίας και έχουμε νομοθετήσει σκληρά μέτρα. Θα είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτά που έχουμε εξαγγείλει», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, με τον κ. Γκολιδάκη να τονίζει ότι θα είναι αρωγός σε αυτήν τη μεγάλη και κρίσιμη για την κοινωνία μας προσπάθεια.

Ο κ. Γκολιδάκης, ο οποίος με τη διπλή του ιδιότητα ως ειδικός καρδιολόγος και ως βουλευτής βρίσκεται δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και στα σωματεία της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει μεγάλη προτεραιότητα στον τομέα των αθλητικών υποδομών. 

Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Γκολιδάκης συμφώνησαν να βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να συζητούν και να εξετάζουν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού.

ΠολιτικήΣυνάντηση εργασίας Διαμαντή Γκολιδάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στο συνέδριο του ΕΛΚ ο Κυρ. Μητσοτάκης – Οι ευρωπαϊκές προκλήσεις στο επίκεντρο

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

Υπ. Ενέργειας: Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για το μπλακάουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία

Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκάουτ στην Ιβηρική...

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε...

Τελευταία Νέα