Κασσελάκης: Αν μου είχε πει προεκλογικά η Αχτσιόγλου ότι «ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω» θα είχα αποσυρθεί

Τη χθεσινή αποχώρηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του που απευθύνεται στον κόσμο.

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα».

Advertisement

«Προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα. Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος. Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα. Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση», τονίζει.

Advertisement

Όπως σημειώνει, «χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας» και σχολιάζει: «Άνθρωποι που γίνονται διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές».

«Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει “αυτή η καρέκλα είναι το όνειρο της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω”, θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας. Εξάλλου ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος», αναφέρει ο Στ. Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του. Για μια Σύγχρονη Αριστερά που σέβεται το παρελθόν της, είναι περήφανη για την κυβερνητική θητεία της, αλλά δεν διστάζει και να αναγνωρίσει λάθη. Για μια Σύγχρονη Αριστερά με ανθρώπους που είναι εδώ όχι γιατί ξέμειναν εδώ, αλλά γιατί θέλουν να ανήκουν εδώ και να αγωνίζονται εδώ. Για μια Σύγχρονη Αριστερά της ανανέωσης, των νέων στελεχών που θα ξεπηδήσουν μέσα από την ίδια την κοινωνία, χωρίς να περνούν το face control κάποιων δήθεν ιδιοκτητών. Για μια Σύγχρονη Αριστερά ενωμένη – μια γροθιά. Με όλα τα δάχτυλα ίσα. Σύγχρονη Αριστερά πραγματική. Η ενότητα αρχίζει τώρα. Γιατί η ενότητα είστε εσείς», καταλήγει.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαϊκή αγορά: Χαμηλές οι τιμές στα προϊόντα εποχής, στα ύψη τα ψάρια - video

05/08/25 7:06 μμ

Λαϊκή αγορά: Χαμηλές οι τιμές στα προϊόντα εποχής, στα ύψη τα ψάρια – video

Ν.Κουφοτόλης: "Υπάρχουν 35 δημόσιες και 68 ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στις Σέρρες"- video

05/08/25 6:54 μμ

Ν.Κουφοτόλης: “Υπάρχουν 35 δημόσιες και 68 ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στις Σέρρες”- video

Αγ. Ευστράτιος – Το πρώτο 100% ενεργειακά αυτόνομο νησί

05/08/25 6:39 μμ

Αγ. Ευστράτιος – Το πρώτο 100% ενεργειακά αυτόνομο νησί

Έλληνας φοιτητής χρηματοδοτούμενος από την ΝΑΣΑ, ανακάλυψε δυο γαλαξίες

05/08/25 6:29 μμ

Έλληνας φοιτητής  χρηματοδοτούμενος από την ΝΑΣΑ, ανακάλυψε δυο  γαλαξίες

Ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας: Εξαντλητικές οι συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του ηχολήπτη που έχασε την ζωή του

05/08/25 6:25 μμ

Ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας: Εξαντλητικές οι συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του ηχολήπτη που έχασε την ζωή του

«Looking Through Water»: Μάικλ και Κάμερον Ντάγκλας ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία τρυφερή ιστορία

05/08/25 6:17 μμ

«Looking Through Water»: Μάικλ και Κάμερον Ντάγκλας ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία τρυφερή ιστορία

Μέχρι τον Νοέμβριο ξεκινάει η τοποθέτηση 5.600 led στον δήμο Εμμ. Παππά, δωρεά Αποστολίδη - video

05/08/25 6:10 μμ

Μέχρι τον Νοέμβριο ξεκινάει η τοποθέτηση 5.600 led στον δήμο Εμμ. Παππά, δωρεά Αποστολίδη – video

Το «αντίο» του του Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό (pic)

05/08/25 5:57 μμ

Το «αντίο» του του Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό (pic)

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Να ενεργοποιηθεί άμεσα η αυτόματη εγγραφή ανηλίκων στον προσωπικό παιδίατρο

05/08/25 5:52 μμ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Να ενεργοποιηθεί άμεσα η αυτόματη εγγραφή ανηλίκων στον προσωπικό παιδίατρο

Οι έξυπνες διαβάσεις έφτασαν και στον Δήμο Σερρών - video

05/08/25 5:55 μμ

Οι έξυπνες διαβάσεις έφτασαν και στον Δήμο Σερρών – video

Γιόβιτς: «Ηρθα για να ηγηθώ. Πάμε ΑΕΚ!» (vid, pic)

05/08/25 5:46 μμ

Γιόβιτς: «Ηρθα για να ηγηθώ. Πάμε ΑΕΚ!» (vid, pic)

Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία - Απορρίπτονται από την Τουρκία συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

05/08/25 5:42 μμ

Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία – Απορρίπτονται από την Τουρκία συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου