27.6 C
Serres

“Kρατάει χρόνια αυτή η κολόνια”- Αλληλοκατασχέσεις μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΣ Σερρών- Video

Date:

Αλληλοκατασχέσεις μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΣ με “Αιχμή του Δόρατος” τις οφειλές του Δήμου Σερρών προς αυτή. «Φαίνεται πως δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα οι δύο οργανισμοί» αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ Παύλος Καρυπίδης λέγοντας πως ο Δήμος προχώρησε σε δέσμευση λογαριασμών της ΔΕΥΑΣ.

Η κατάσταση σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη αντί να βελτιώνεται, όλο και επιβαρύνεται. Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ έγινε και αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το ιστορικό των δύο οργανισμών φαίνεται πως “κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια“. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ αναφέρει πως στο  αρχικό ποσό των οφειλών που ανέρχονταν στα 2.500.000 ευρώ έγινε μια πρώτη κατάσχεση στο ποσό του 1.200.000 ευρώ και πριν από 3  εβδομάδες περίπου έγινε κατάσχεση από τη ΔΕΥΑΣ προς το Δήμο για το ποσό των 500.000 ευρώ και υπολείπεται το ποσό των 780.000 ευρώ ανεκτέλεστο.

Η επίλυση όπως όλα δείχνουν θα γίνει στα δικαστήρια. Στις αρχές του έτους αναμένεται να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΥΑ είναι ο Δήμος Σερρών και σύμφωνα με τον κ. Χαλκιόπουλο αριθμεί στην κατοχή του περίπου  510 υδρόμετρα.

Η ΔΕΥΑΣ σε μια προσπάθεια να “συμψηφίσει” αυτές τις οφειλές δεν πλήρωνε 2 περιπτώσεις οφειλών που αφορούν η μία  τη λήψη δανείου στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και παλαιότερα δάνεια  και η άλλη την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που έλαβε την περίοδο του κορονοϊού.  








Το αμφισβητούμενο υπόλοιπο της τάξης των 500.000 ευρώ είναι το ‘’μήλον της έριδος’’ όμως για λόγους καθαρά υπηρεσιακούς δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Για όλα αυτά που συμβαίνουν ο κ. Χαλκιόπουλος τόνισε πως σύντομα θα συναντηθεί με τη νέα Δήμαρχο κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα ώστε να την ενημερώσει και ξεκαθάρισε πως οι υπόλοιπες οφειλές της ΔΕΥΑΣ είναι απόλυτα διαχειρίσιμες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Σέρρες"Kρατάει χρόνια αυτή η κολόνια"- Αλληλοκατασχέσεις μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΣ Σερρών- Video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Σέρρες: Ο καύσωνας κατέστρεψε τα αμπέλια – Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο χωριό Άμπελοι

Πολύ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στο χωριό Άμπελοι...

Σέρρες: Καίει για δέκατη μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος (φωτο)

Μάχη με τις φλόγες για δέκατη μέρα συνεχίζουν να...

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά: Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Σερρών ενημερώνει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα