Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπως επεσήμανε ... Περισσότερα

Συνάντηση Κασσελάκη – Ιερώνυμου: Οι αξίες μας συνάδουν πλήρως με της Εκκλησίας – Επιφυλάξεις Αρχιεπισκόπου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Epilogestv

Epilogestv

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπως επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Κασσελάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Μακαριότατο. Συμφωνήσαμε μάλιστα να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας και ειδικά σε αυτά που αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό. Η Εκκλησία έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτή την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της. Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριοτάτου το 2018. Μια καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε.

Όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, θα είναι η πρόθεσή μου και εμάς ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μια μέρα ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε. Ευχαριστώ και πάλι τον Μακαριότατο για την υποδοχή του και πραγματικά θα είμαι στη διάθεσή του για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ανέφερε «η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων σε πράγματα τα οποία είναι γενικότερα. Μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα Εκκλησίας και Πολιτείας. Ψάξαμε σημεία τα οποία εγώ από πλευράς δικής μου είπα θέλουνε ακόμα μελέτη και να προχωρήσουμε περισσότερο.

Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε αγαθή ατμόσφαιρα και είπαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε.

Τώρα, αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, εγώ να πω ότι είμαι επιφυλακτικός. Αλλά και ο κ. Κασσελάκης είπαμε ότι χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να το μελετήσουμε και στη συνέχεια θα τα ξαναπούμε».

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον κ. Κασσελάκη από την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται στον απόηχο της απόφασης και της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Advertisement
Babis
Συνάντηση Κασσελάκη – Ιερώνυμου: Οι αξίες μας συνάδουν πλήρως με της Εκκλησίας – Επιφυλάξεις Αρχιεπισκόπου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Ο κ. Κασσελάκης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τους μπροστά στις κάμερες τόνισε πως είναι μια πρωτόγνωρη συγκυρία να είναι πρόεδρος από την ομογένεια, προσθέτοντας πως τρέχει πολλά πρακτικά θέματα και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα και είναι χαρά του να προωθήσει τις θέσεις και τα ιδεώδη του Ελληνισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι τον είδε στο Πατριαρχείο «που είναι η καρδιά όλων μας, ίσως και οι ελπίδες όλων μας» και «με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο Φανάρι». Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Πατριάρχη, ο οποίος του δήλωσε ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος και αυτός.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει