Ανοιχτές είναι πλέον για τη διέλευση των αυτοκινήτων οι επαρχιακές οδοί Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου και Ξηροχωρίου-Προχώματος, καθώς και η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το μεσημέρι προβλέπεται σταδιακή ύφεση ... Περισσότερα

Άνοιξε και η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ανοιχτές είναι πλέον για τη διέλευση των αυτοκινήτων οι επαρχιακές οδοί Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου και Ξηροχωρίου-Προχώματος, καθώς και η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το μεσημέρι προβλέπεται σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων που έπληξαν με χιονοπτώσεις και παγετούς, κυρίως, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Την ίδια ώρα, την άρση των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 μέτρων στο οδικό δίκτυο Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της εξομάλυνσης των καιρικών συνθηκών.
Εντούτοις, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού οχήματος με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων, στη Χαλκιδική από το 48ο έως το 90ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από το 70ό έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από το 56ο έως το 75ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), από το 48ο έως το 62ο χιλιόμετρο της εθνικής οδoύ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, από το 2ο έως το 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεοχώριου-Βαρβάρας, από το 5ο έως το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεοχωρίου-Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας-Στανού, στις δασικές οδούς Παλαιόχωρας-Ταξιάρχη και Πολυγύρου-Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά), στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ταξιάρχη, Παλαιοκάστρου, Παλαιόχωρας, Ριζών, Γεροπλατάνου, Σανών, Δουμπιών, Αγίου Προδρόμου και Βάβδου.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα εκχιονιστικά και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ. κ.ά.).
Αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, άλλων αντιολισθητικών μέσων ή με ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), δηλαδή εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου από από το 4ο χιλιόμετρο έως και το χιονοδρομικό κέντρο, στις δημοτικές οδούς Νάουσας-Σελίου και Νάουσας-Τριών Πέντε Πηγαδίων από τη Νάουσα έως τα χιονοδρομικά κέντρα, στη δημοτική οδό Νάουσας-Ροδοχωρίου, στην επαρχιακή οδό Βέροιας Δασκίου από το 21ο χιλιόμετρο έως το Δάσκιο, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σφηκιάς-Ριζωμάτων από το 25ο έως το 32,5ο χιλιόμετρο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης από το 76,5ο έως το 91,4ο χιλιόμετρο (Καστανιά).

Advertisement
Babis

Αντιολισθητικές αλυσίδες και άλλα αντιολισθητικά μέσα χρειάζονται στο Κιλκίς, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστανερής-Λιβαδίων, στην Πέλλα, στο οδικό δίκτυο Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρα» από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο, στην Πιερία, στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου από το 24ο (Ρητίνη) έως το 36ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Κατερίνης-Ελασσόνας από το 23ο (Φωτεινά) έως το 42ο χιλιόμετρο (όρια με νομό Λάρισας), στη Χαλκιδική, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού από το 65ο έως το 90ό χιλιόμετρο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) από το 65ο έως το 75ο χιλιόμετρο, στις δασικές οδούς Πολυγύρου-Ταξιάρχη (Μέσω Τσουκαλά) και Παλαιόχωρας-Ταξιάρχη, στην επαρχιακή οδό Αρναίας-Στανού, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου-Βαρβάρας από το 2ο έως το 12ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου Ολυμπιάδας από το 5ο έως το 10ο χιλιόμετρο.

ΦΩΤ./ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

12/09/25 12:43 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

Σέρρες: Σύσκεψη στο Διοικητήριο παρουσία πρ. ΕΟΤ για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή

12/09/25 12:33 μμ

Σέρρες: Σύσκεψη στο Διοικητήριο παρουσία πρ. ΕΟΤ για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

12/09/25 12:23 μμ

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

Δώδεκα χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας

12/09/25 12:20 μμ

Δώδεκα χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

12/09/25 12:18 μμ

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς

12/09/25 12:11 μμ

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς

Γ. Μαζωνάκης: Βρέθηκε εξάρτημα παρακολούθησης στο σπίτι του – “Είναι στεναχωρημένος και αγανακτισμένος” λέει ο δικηγόρος του

12/09/25 12:02 μμ

Γ. Μαζωνάκης: Βρέθηκε εξάρτημα παρακολούθησης στο σπίτι του – “Είναι αγανακτισμένος” λέει ο δικηγόρος του

Μήνυση Χρυσοχοΐδη κατά του 42χρονου μαστροπού – Χρησιμοποιούσε το όνομά του για να εκφοβίζει τα θύματα

12/09/25 11:57 πμ

Μήνυση Χρυσοχοΐδη κατά του 42χρονου μαστροπού – Χρησιμοποιούσε το όνομά του για να εκφοβίζει τα θύματα

Οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα 

12/09/25 11:51 πμ

Οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα 

12/09/25 11:18 πμ

Τραγωδία: Επί 1 χλμ οδηγούσε ανάποδα η 70χρονη πριν το φονικό τροχαίο – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνελήφθη 52χρονος άνδρας που τον απειλούσε μέσω Facebook 

12/09/25 10:56 πμ

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνελήφθη 52χρονος άνδρας που τον απειλούσε μέσω Facebook 

12/09/25 9:32 πμ

Τι αλλάζει στα τεκμήρια διαβίωσης από την 1η Ιανουαρίου 2026 για ΙΧ, κατοικίες και σκάφη αναψυχής