25.9 C
Serres

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Νέων: Ανάμεσα στους αθλητές της ελληνικής αποστολής ο 16χρονος Ιωάννης Αναστασιάδης με καταγωγή από τις Σέρρες 

Date:

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακές Αγώνες Νέων ξεκίνησαν στην Gangwon της Νότιας Κορέας με μία φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης.

Η Ελλάδα μπήκε πρώτη στην Τελετή Έναρξης, όπως συμβαίνει παραδοσιακά στους Ολυμπιακούς Αγώνες με Σημαιοφόρους τους Απόστολο Βουγιούκα και Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ, να κηρύξει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων 2024 και στη συνέχεια άναψε η Φλόγα, ενώ ένας «ψηφιακός βωμός» που βρίσκεται έξω από τον χώρο διεξαγωγής στο Ολυμπιακό Πάρκο Κανγκούνγκ άναψε επίσης ταυτόχρονα, με μία εικονική Φλόγα LED.

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων συμμετέχουν 1.802 νεαροί αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών από 78 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί με έξι αθλητές και οχτώ αθλήτριες σε πέντε αθλήματα: Αλπικά (ένα αθλητή και μια αθλήτρια), Δίαθλο (τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες), Δρ. Αντοχής (δύο αθλητές και δύο αθλήτριες), Ελεύθερο Σκι (μία αθλήτρια) και Χιονοσανίδα (μια αθλήτρια).

Είναι η μεγαλύτερη ελληνική, σε αριθμό, αποστολή που έχει λάβει μέρος σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην ιστορία του θεσμού και αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για την ΕΟΧΑ και την Ελληνική Χιονοδρομία.Στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, θα πάρουν μέρος 1.900 αθλητές από 81 χώρες.

To Σάββατο 20 Ιανουαρίου αρχίζουν οι Αγώνες με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς της ομάδας του Διάθλου με τους Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα, Κατερίνα Βάικου, Λυδία Τσιάτσιου, Βασίλη Ροσενλή, Γιάννη Αναστασιάδη, Αντώνη Προδρομίδη, στα 10χλμ. για τα κορίτσια και στα 12.5 για τα αγόρια.








Ανάμεσα στους αθλητές της ελληνικής αποστολής, βρίσκεται και ο 16χρονος αθλητής του ΕΟΣ Δράμας, Ιωάννης Αναστασιάδης με καταγωγή από τις Σέρρες και πιο συγκεκριμένα από την Κουμαριά Σερρών, ο οποίος θα αγωνιστεί στο αγώνισμα του Διάθλου.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων θα διεξαχθούν στην Gangwon της Νότιας Κορέας από τις 19 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου 2024.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ

ΣέρρεςΧειμερινοί Ολυμπιακοί Νέων: Ανάμεσα στους αθλητές της ελληνικής αποστολής ο 16χρονος Ιωάννης...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά: Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Σερρών ενημερώνει...

Οικονομία στο νερό: “Να συνδεθεί η χρήση του από τους αγρότες με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ”- video

H λειψυδρία έχει αρχίσει  να κάνει αισθητή την παρουσία...

Εόρτασαν την Αγία Παρασκευή οι Σερραίοι με σεβασμό- video

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής της αθληφόρου τιμήθηκε στην ομώνυμη...

Υπό την αιγίδα της ΔΕΘ η SEREXPO 2024- Στην τελική ευθεία η προετοιμασίες -video

Μνημόνιο συνεργασίας αναμένεται να υπογραφεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα