Χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει σήμερα, στο PAOK Sports Arena, για τη 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Basket League, την αντίσταση του Λαυρίου, με 66-65, ο ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα που ο ... Περισσότερα

Αγχωτική νίκη στην παράταση για τον ΠΑΟΚ

Epilogestv

Epilogestv

Χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει σήμερα, στο PAOK Sports Arena, για τη 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Basket League, την αντίσταση του Λαυρίου, με 66-65, ο ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα που ο «Δικέφαλος» πήρε αγχωτικά και με το οποίο επέστρεψε σε επιτυχία στο πρωτάθλημα, μετά τις τρεις συνεχείς ήττες που μετρούσε από τον Προμηθέα, το Μαρούσι και το Περιστέρι.

Advertisement
 

Με νταμπλ -νταμπλ τελείωσε το παιχνίδι για τους «ασπρόμαυρους» ο Τζάστιν Άλστον (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), το έργο του οποίου στήριξαν οι Άντριου Χάρισον (15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τζαμάνι ΜακΝίς (8 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα).

Κορυφαίος, αλλά και μοιραίος για το Λαύριο, ήταν ο Ξαβιέ Καστανέδα (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Τον αγώνα παρακολούθησε, φτάνοντας λίγο πριν το τζάμπολ στη Θεσσαλονίκη, ο εσχάτως αποκτηθείς από τον ΠΑΟΚ, Μαρκίς Τάουνς.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 32-20, 40-42, 54-54, 66-65

Λάθη και επιθετική αφλογιστία για αμφότερες τις ομάδες στα πρώτα δυόμισι λεπτά της αναμέτρησης. Ο Φλάτεν, εκτελώντας από τα 6.75, άνοιξε, εν τέλει, «λογαριασμό» για το Λαύριο (0-3).

Ο «Δικέφαλος»… απάντησε με επιμέρους 10-2, έχοντας εκτελεστές από το τρίποντο τους Χάρισον, Μπελιάουσκας και τον ΜακΝίς, με δύο καρφώματα στο ενδιάμεσο και πήρε τα ηνία στο σκορ στο 7’ με 10-5. Απόσταση η οποία, με τον Άλστον να μπαίνει στην εξίσωση, επιθετικά και αμυντικά, «ανέβηκε» στο 13’ στο +9 (23-14) και στο 18’ στο +12 (32-20).

Με εξαιρετική τρίτη περίοδο το Λαύριο ανέτρεψε το εις βάρος του σκηνικό. Βάζοντας την μπάλα στο καλάθι με τους Καστανέδα, Γόντικα, εκμεταλλευόμενο, παράλληλα, τον αγωνιστικό αποπροσανατολισμό των «ασπρόμαυρων», έτρεξε σερί 5-19 και έγινε «αφεντικό» στο παρκέ στο 28’ με 37-39. Διαφορά που στο 31’ πήγε στο +5 (40-45).

Επενδύοντας στην πιεστική άμυνά του, με τους Τσιακμά, Σχίζα, κυρίως, ο ΠΑΟΚ «γύρισε» το ματς και με σερί 13-2 προηγήθηκε στο 37’ με 53-47.

Διαδοχικά τρίποντα από τους Ζάρρα, Μουράτο, έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία (53-53), με 1’20’’ να απομένει για το φινάλε. Με 1/2 βολές από τους Άλστον, Θόρντον (54-54), η κατάσταση έμεινε η ίδια, με συνέπεια το ματς να πάει στην παράταση.

Ισόπαλο ήταν το ματς μέχρι στο 42’ (60-60). Με την ψυχραιμία των Αλστον (2/2 βολές), Χάρισον (1/1 δίποντο), Φρίντρικσον (2/2 βολές), ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 66-63, στα 35’’8 πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου.

Με 33’’ για τη λήξη ο Καστανέδα, με 2/2 βολές, έκανε ο 66-65, σκορ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς, μετά από χαμένη επίθεση του «Δικεφάλου», ο Καστανέδα έκανε βήματα και «έδωσε» τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Advertisement

Διαιτητές: Τσολάκος, Μαρινάκης, Μαγκλογιάννης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Φώτης Τακιανός): ΜακΝίς 8, Χάρισον 15 (2), Σχίζας, Φρίντρικσον 5 (1), Μαργαρίτης 2, Τσιακμάς 5 (1), Τσαϊρέλης 3, Αρσενόπουλος, Άλστον 17 (2), Μπελιάουσκας 11 (2).

ΛΑΥΡΙΟ (Κώστας Μέξας): Φλάτεν 3 (1), Μουρ 3, Μουράτος 8 (2), Θόρτον 9 (2), Γόντικας 9, Τσάμης, Καστανέδα 18 (1), Καββαδάς, Γκρόμοβς 6, Ζάρρας 8 (2), Χόρχλερ 1.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

04/12/25 11:08 πμ

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών: Νέο πρόγραμμα δωρεάν υπηρεσιών - Κατ’ οίκον φροντίδα

04/12/25 11:02 πμ

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών: Νέο πρόγραμμα ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΩ δωρεάν υπηρεσιών – Κατ’ οίκον φροντίδα

04/12/25 10:54 πμ

Νίκος Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η μετατροπή του πρώην Ταπητουργείου Αγίου Πέτρου Αρκαδίας σε κέντρο πολιτισμού

Παπασταύρου στο Fox Business: «Από το Αιγαίο μέχρι τον Ατλαντικό, η ενέργεια αλλάζει τη γεωπολιτική αρχιτεκτονική, με την Ελλάδα ως κεντρικό πυλώνα»

04/12/25 10:50 πμ

Παπασταύρου στο Fox Business: «Από το Αιγαίο μέχρι τον Ατλαντικό, η ενέργεια αλλάζει τη γεωπολιτική αρχιτεκτονική, με την Ελλάδα ως κεντρικό πυλώνα»

ΚΚΕ για τις δράσεις της AXION Hellas στη Σιντική: «Δεν έχουμε ανάγκη από «πρίγκιπες» και «ευεργέτες»

04/12/25 10:45 πμ

ΚΚΕ για τις δράσεις της AXION Hellas στη Σιντική: «Δεν έχουμε ανάγκη από «πρίγκιπες» και «ευεργέτες»

Ν. Μεντή για «Τρίτο Στεφάνι»: «Το κανάλι δεν έδωσε τα απαιτούμενα χρήματα»

04/12/25 10:38 πμ

Ν. Μεντή για «Τρίτο Στεφάνι»: «Το κανάλι δεν έδωσε τα απαιτούμενα χρήματα»

Ο Αθ. Μασλαρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

04/12/25 9:31 πμ

Ο Αθ. Μασλαρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία