Υπεγράφη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και του πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα, Μαχντίν , η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies και της Algerie Ferries. Η ... Περισσότερα

Κ. Σκρέκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Νέοι ορίζοντες για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία

Epilogestv

Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Υπεγράφη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και του πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα, Μαχντίν , η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies και της Algerie Ferries.

Advertisement
 

Η συμφωνία αφορά τις εργασίες συντήρησης ενός πλοίου και τις εργασίες πλήρους ανακαίνισης ακόμη ενός στα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Αλγερία επισκευάζει πλοία της σε ελληνικά ναυπηγεία και ο προϋπολογισμός των παραπάνω εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο και CEO του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, Παναγιώτη Ξενοκώστα και τον CEO και ENTMV της Algerie Ferries, Αμπντελχακίμ Μπουζάχερ.

Μετά την υπογραφή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η συμφωνία αυτή εγκαινιάζει νέους ορίζοντες για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία Οι συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησής μας μας την τελευταία πενταετία, έχουν φέρει ξανά την ελπίδα σε χιλιάδες εργαζόμενους ενός σημαντικού κλάδου της οικονομίας μας. Η χώρα μας αναδεικνύεται σε ναυπηγικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η δυναμική επαναφορά και αναβίωση του ναυπηγικού τομέα η οποία υλοποιείται μετά από δεκαετίες απαξίας, αποτέλεσε εξαρχής δέσμευση της κυβέρνησής μας. Ό,τι λέμε, το κάνουμε πράξη».

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί η κατακύρωση στην ΟΝΕΧ Technology Systems & Business Solutions, ως εκπροσώπου των Ναυπηγείων του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, των δύο διεθνών ανοικτών διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν από την κρατική ακτοπλοϊκή εταιρεία της Δημοκρατίας της Αλγερίας της ENTMV (Entreprise Nationale de Transport Maritime de Voyageurs) – ευρύτερα γνωστής ως Alegerie Ferries – για δύο από τα πλοία του στόλου της, τα οποία δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές γραμμές που συνδέουν την Αλγερία με την Γαλλία (το λιμάνι της Μασσαλίας) και την Ισπανία (τα λιμάνια της Βαρκελώνης και του Αλικάντε).

Οι διεθνείς διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν με τη διαδικασία υποβολής κλειστών τεχνικών και οικονομικών προσφορών σύμφωνα με τη νομοθεσία της Δημοκρατίας της Αλγερίας και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών κοινοποιήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, που περιλάμβαναν ναυπηγεία από την Ιταλία, Γαλλία, Μάλτα και Τουρκία, των οποίων επικράτησε με σημαντική διαφορά η τεχνικο-οικονομική προσφορά των ναυπηγείων του Ομίλου ΟΝΕΧ.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωσή του Ομίλου ONEX, «η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη από τη συγκεκριμένη διεθνή συνεργασία που εξασφάλισε ο όμιλος».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ήδη έχει ελλιμενιστεί στα ναυπηγεία του Ομίλου ONEX στην Ελευσίνα, για εργασίες συντήρησης και πλήρους ανακαίνισης το οχηματαγωγό πλοίο TARIQ IBN ZYAD, μήκους 153m, κατασκευής έτους 1995, που είναι και το πρώτο αλγερινό πλοίο που εισέρχεται σε ελληνικό ναυπηγείο, διαχρονικά, ενώ άμεσα θα πραγματοποιηθεί και η γενική επισκευή του οχηματαγωγού πλοίου BADJI MOKHTAR III, μήκους 200m, κατασκευής έτους 2021.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

14/12/25 8:43 μμ

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

Αυστραλία-επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

14/12/25 8:42 μμ

Αυστραλία – επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

ΑΕΚ... σαν ελβετικό ρολόι

14/12/25 8:41 μμ

ΑΕΚ… σαν ελβετικό ρολόι

Ν. Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία μετά τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό

14/12/25 8:38 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό

Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση

14/12/25 8:21 μμ

Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση

3 ιδέες για DIY αναμνηστικά δώρα που αξίζει να προσφέρετε στις γιορτές

14/12/25 1:13 μμ

3 ιδέες για αναμνηστικά δώρα που αξίζει να προσφέρετε στις γιορτές

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο μαέστρος της εκλογής

14/12/25 8:13 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο μαέστρος της εκλογής

Με συμμετοχή 800 μαθητών η Τελετή Λήξης της 10ης Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

14/12/25 7:41 μμ

Με συμμετοχή 800 μαθητών η Τελετή Λήξης της 10ης Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»

14/12/25 7:40 μμ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»

Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση

14/12/25 7:39 μμ

Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση

Τον Μάρτιο τα γυρίσματα της ταινίας για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

14/12/25 8:17 μμ

Τον Μάρτιο τα γυρίσματα της ταινίας για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Εβδομήντα αστέρια-στολίδια για κάθε δότη οργάνων στη Θεσσαλονίκη το 2022-2025

14/12/25 7:34 μμ

Εβδομήντα αστέρια-στολίδια για κάθε δότη οργάνων στη Θεσσαλονίκη το 2022-2025