Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, την οποία διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, στην αίθουσα «Επισμηναγός (Ι) ... Περισσότερα

Ν. Δένδιας: Τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί μια αρχική σκέψη για την εθελοντική στράτευση των γυναικών

Epilogestv

Epilogestv

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, την οποία διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, στην αίθουσα «Επισμηναγός (Ι) Δ. Καμπέρος».

«Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύει στον Στρατό των πολιτών. Πιστεύει πάρα πολύ στον ένοπλο πολίτη» τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

«Όταν λοιπόν μιλάμε για τον Στρατό των πολιτών, καταλαβαίνετε ότι είναι τελείως ανακόλουθο να εξαιρέσεις τον μισό πληθυσμό από αυτή τη σκέψη» πρόσθεσε.

«Το σχετικό νομοθέτημα», συνέχισε αναφερόμενος στο νόμο του 1977 περί στράτευσης Ελληνίδων, «υπάρχει».

«Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς υλοποιούμε αυτήν την πρόβλεψη για την εθελοντική στράτευση των γυναικών» συμπλήρωσε.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσουμε μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μια αρχική σκέψη. Για το πώς μπορούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εκμεταλλευτούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας όχι μόνο στο επίπεδο των στελεχών μας, αλλά και στο επίπεδο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών. Ξεκινώντας από δόκιμες αξιωματικούς με συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες θα υπηρετούν για ένα χρονικό διάστημα και σιγά – σιγά προχωρώντας σε ευρύτερα τμήματα του γυναικείου πληθυσμού, που θα ήθελαν να φορέσουν αυτήν την έντιμη, αλλά και πολύ όμορφη στολή που φοράτε. Και να έχουν την κατά την άποψή μου εκπληκτική εμπειρία να υπηρετήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» κατέληξε.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει ως προτεραιότητα την ισότητα των φύλων, αλλά και τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουν να ακμάσουν, να μπορέσουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να μπορέσουν να πετύχουν αυτό που θέλουν και αυτό που αγαπούν».

«Και δουλεύουμε προς δύο κατευθύνσεις» πρόσθεσε και επισήμανε: «Πρώτον, προς την καταπολέμηση των διακρίσεων, προς την καταπολέμηση των στερεοτύπων και όλων αυτών που μας κρατούν πίσω, όχι μόνο ως γυναίκες, αλλά και ως κοινωνία».

Και συνέχισε: «Δεύτερη κατεύθυνση, προς την ανάδειξη θετικών παραδειγμάτων, γυναικών προτύπων που πετυχαίνουν, που αξιολογούνται θετικά σε τομείς που τις ενδιαφέρουν και που δεν είναι μόνο ανδροκρατούμενοι, παρότι μέχρι τώρα θεωρούνται».

«Και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας τέτοιος τομέας και χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ότι έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά στις χώρες του ΝΑΤΟ σε γυναικείο δυναμικό» επισήμανε.

Advertisement
MEGA

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, γυναίκες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και αντιπροσωπείες σπουδαστριών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ηθοποιός Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία ανέγνωσε αποσπάσματα κειμένων για την γυναίκα, τα οποία επέλεξε η επίσης παρευρισκόμενη στην εκδήλωση, στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από την κ. Κεφάλα, βράβευσε δύο σπουδάστριες της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) για την διάκριση τους στους τομείς της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και την κοινωνικής προσφοράς αντίστοιχα.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

02/02/26 11:10 πμ

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν

Τριώδιο: Τι είναι και γιατί ονομάζεται έτσι

02/02/26 11:02 πμ

Τριώδιο: Τι είναι και γιατί ονομάζεται έτσι

Σερρών Θεολόγος: «Αγαπώ, άρα υπάρχω!»

02/02/26 10:47 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Αγαπώ, άρα υπάρχω!»

Ο Μητσοτάκης ανοίγει με διάγγελμα την αυλαία της Συνταγματικής αναθεώρησης: Ποια άρθρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΝΔ

02/02/26 11:07 πμ

Ο Μητσοτάκης ανοίγει με διάγγελμα την αυλαία της Συνταγματικής αναθεώρησης: Ποια άρθρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΝΔ

Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη θεία του

02/02/26 10:38 πμ

Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη θεία του

Κολομβία: Πνίγηκε ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών

02/02/26 10:19 πμ

Κολομβία: Πνίγηκε ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών

Εισιτήριο 2 ευρώ στους τουρίστες για να θαυμάζουν από κοντά τη «Φοντάνα Ντι Τρέβι» στη Ρώμη

02/02/26 10:15 πμ

Εισιτήριο 2 ευρώ στους τουρίστες για να θαυμάζουν από κοντά τη «Φοντάνα Ντι Τρέβι» στη Ρώμη

Νίκος Παπαθανάσης: Ανάπλαση παραλίμνιας ζώνης Καστοριάς, ύψους 6,65 εκατ. ευρώ

02/02/26 10:07 πμ

Νίκος Παπαθανάσης: Ανάπλαση παραλίμνιας ζώνης Καστοριάς, ύψους 6,65 εκατ. ευρώ

Χίος: Τεράστιος βράχος έπεσε στην εθνική οδό λόγω της έντονης βροχόπτωσης

02/02/26 10:01 πμ

Χίος: Τεράστιος βράχος έπεσε στην εθνική οδό λόγω της έντονης βροχόπτωσης

ΑΔΕΔΥ: Διαρροή ή προκατασκευασμένη είδηση - Θεωρούμε πως έχει υποχρέωση το ΣΤΕ να τοποθετηθεί και να ενημερώσει

02/02/26 9:55 πμ

ΑΔΕΔΥ: Διαρροή ή προκατασκευασμένη είδηση – Θεωρούμε πως έχει υποχρέωση το ΣΤΕ να τοποθετηθεί και να ενημερώσει

Συνολικά 178 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία

02/02/26 9:45 πμ

Συνολικά 178 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για την κακοκαιρία που «χτύπησε» χθες την Κεντρική Μακεδονία

Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι - Αυτά που έγιναν σήμερα εδώ δεν προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»

02/02/26 12:02 πμ

Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι – Αυτά που έγιναν σήμερα εδώ δεν προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»