25.4 C
Serres

Αποκριές στις Σέρρες: Όλες οι εκδηλώσεις του τριήμερου

Date:

Πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων και Κούλουμα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών- Δείτε τις εκδηλώσεις του τριήμερου

Ειδικότερα :

Δήμος Σερρών

Σάββατο 16 Μαρτίου

  • 12:00 – 13:30 Αναβίωση αποκριάτικου δρώμενου από τον Σύλλογο Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιάς»

Με θέμα την Αποκριά θα παρουσιαστούν χοροί διάρκειας περίπου 90 λεπτών, από την πλούσια Ελληνική Παράδοση, με τραγούδια, χορούς, συνήθειες, δρώμενα, ήθη και έθιμα αυτής της περιόδου στην πλατεία Ελευθερίας.

  • 11:00-14:00 Κλόουν – Ξυλοπόδαροι

Ομάδα από έξι ανιματέρ θα απασχολεί για περισσότερο από 3 ώρες τα παιδιά επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ξυλοπόδαροι, μασκότ με γιγαντοστολές, διασκεδαστές, face painting.

  • 11:00 Dj επί της Κ. Καραμανλή

Η οδός Κωνσταντίνου Καραμανλή θα πλημμυρίσει με αποκριάτικες μουσικές από γνωστό Σερραίο DJ, προκειμένου να δημιουργηθεί μια καρναβαλική διάθεση σε όλους.

  • 11:30 Γιορτή Τέχνης

11.30 Έκθεση του καρνάβαλου και των άλλων καρναβαλικών αρμάτων σε χώρο κοντά στην διασταύρωση Τσαλδάρη και Χατζηιακώβου. Έκθεση αποκριάτικων κατασκευών από σχολεία και ΚΔΑΠ της περιοχής μας. Παιδικό αποκριάτικο εργαστήριο.

12.30 Κέρασμα κρασιού, τσίπουρου, ούζου. Καντάδες και αποκριάτικα αστικά τραγούδια, από το σχήμα Cantare στον ίδιο χώρο.

13.00 Πατινάδα με καντάδες και αποκριάτικα αστικά τραγούδια, από το σχήμα Cantare σε όλο το κέντρο της πόλης μας. Στάσεις σε διάφορα σημεία.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

11.30 Παιδικό αποκριάτικο εργαστήριο.

13.30 Συγκέντρωση των ομάδων καρναβαλιστών στον χώρο μπροστά από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας.

14.00 Παρέλαση του Καρνάβαλου, αρμάτων και άλλων

καρναβαλιστών ή καρναβαλικών ομάδων, σε δρόμους της πόλης, με την συνοδεία τυμπανιστών.

15.00 Κέρασμα κρασιού, τσίπουρου, ούζου. Καντάδες και αποκριάτικα αστικά τραγούδια, από το σχήμα Cantare.

18.00 Βράβευση των 2 καλύτερων αποκριάτικων κατασκευών.

18.10 Καρναβαλικό τζαρτζάρισμα με γκάιντες νταούλια και άλλα.

19.30 Νυχτερινή παρέλαση του Καρνάβαλου προς το κεντρικό πάρκο

(Δορυλαίου), συνοδεία των καρναβαλιστών, του κόσμου και μουσικής

από γκάιντες και νταούλια.

20.00 Κατάληξη της παρέλασης στο πάρκο και κάψιμο καρνάβαλου.

21.00 Χορός με DJ στην οδό Χατζηιακώβου.

12:00 Αναβίωση του Θρακιώτικου Παραδοσιακού Εθίμου του Μπέη στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Σύλλογο Εβριτών Ν. Σερρών, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

19:00 Αναβίωση του Ηπειρώτικου Εθίμου της Τζαμάλας από το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος», στη συμβολή των οδών Στρυμώνος – Σιδηροκάστρου – Νικομηδείας. Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

19:00 Αναβίωση του Ηπειρώτικου Εθίμου της Τζαμάλας από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών. Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ θα προσφερθεί φασολάδα, παραδοσιακά εδέσματα και κρασί στους παρευρισκόμενους.

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

  • 11:00 Κούλουμα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας του Δήμου Σερρών

Προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων σε όλους τους Σερραίους. Παραδοσιακό – Λαϊκό γλέντι με ζωντανή λαϊκοδημοτική ορχήστρα. Διαγωνισμός του πιο εντυπωσιακού χαρταετού με δώρο ένα τάμπλετ.

Κούλουμα σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σερρών

Προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων και κρασιού από τον Δήμο Σερρών.

  • ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑΣ

Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλικών ομάδων στην πλατεία της τοπικής κοινότητας της Κάτω Καμήλας. Ένα καρναβάλι θεσμός για τον Δήμο Σερρών.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ  

 Αποκριάτικος στολισμός της διασταύρωσης Χατζηιακώβου και Τσαλδάρη.   

             Σάββατο     16 /3/2024  

11.30  Έναρξη.  Έκθεση του καρνάβαλου και των άλλων καρναβαλικών αρμάτων  στην διασταύρωση Τσαλδάρη και  Χατζηιακώβου.   Έκθεση και διαγωνισμός αποκριάτικων κατασκευών από σχολεία, ΚΔΑΠ και καλλιτέχνες της περιοχής μας.

12.30    Κέρασμα κρασιού και ούζου.  Καντάδες και αποκριάτικα αστικά τραγούδια, από  το σχήμα Cantare  στον ίδιο χώρο.

13.00    Πατινάδα με καντάδες και αποκριάτικα αστικά τραγούδια, από  το σχήμα Cantare σε όλο το κέντρο της πόλης μας. Στάσεις σε διάφορα σημεία.

15.00  Επιστροφή για καντάδες και αποκριάτικα αστικά τραγούδια, από  το σχήμα Cantare στον χώρο της έκθεσης.

              Κυριακή   17/3/2024

11.30  Έκθεση του καρνάβαλου και των άλλων  καρναβαλικών αρμάτων.  Έκθεση και διαγωνισμός αποκριάτικων κατασκευών από σχολεία, ΚΔΑΠ και καλλιτέχνες της περιοχής μας

13.30  Μεταφορά του καρνάβαλου και των άλλων  αρμάτων  στον χώρο μπροστά από την Αντιπεριφέρεια.  Συγκέντρωση των ομάδων καρναβαλιστών στον ίδιο χώρο.

14.00   Παρέλαση του Καρνάβαλου,  των άλλων  αρμάτων  και καρναβαλιστών ή καρναβαλικών ομάδων, σε δρόμους της πόλης, με την συνοδεία των  τυμπανιστών Παρακρούστες και FASARIOSO.

Διαδρομή:  Από τον χώρο μπροστά από τη Αντιπεριφέρεια,  διαδρομή επί της Κ.Καραμανλή προς την πλατεία Ελευθερίας, στροφή αριστερά προς Ερμού και πορεία επί της Ερμού έως τη διασταύρωση με Τσαλδάρη, στροφή αριστερά προς την Τσαλδάρη  και τέλος της παρέλασης στην διασταύρωση Τσαλδάρη με Χατζηιακώβου.

15.00    Κέρασμα κρασιού  και  ούζου. Καντάδες και αποκριάτικα αστικά τραγούδια, από  το σχήμα Cantare  στην διασταύρωση Τσαλδάρη με Χατζηιακώβου. Στη συνέχεια πατινάδα στο κέντρο της πόλης μας.

18.00  Βράβευση των 2 καλύτερων αποκριάτικων κατασκευών με  δωροεπιταγές στην διασταύρωση Τσαλδάρη με Χατζηιακώβου.

18.30  Καρναβαλικό τζαμάρισμα  με γκάιντες νταούλια και κλαρίνα στην διασταύρωση Τσαλδάρη με Χατζηιακώβου.

19.30  Νυχτερινή παρέλαση του Καρνάβαλου προς  κεντρικό πάρκο (Θεατράκι), συνοδεία των καρναβαλιστών, του κόσμου και μουσικής από γκάιντες, κλαρίνα και  νταούλια.                         

Διαδρομή:  από Τσαλδάρη προς  Κ. Καραμανλή, στροφή δεξιά και διαδρομή επί της Καραμανλή προς την Νομαρχία, στροφή αριστερά προς την Θεσσαλονίκης και  πορεία προς το κεντρικό πάρκο και την Δορυλαίου.

20.00   Κατάληξη της παρέλασης στο πάρκο  και  κάψιμο καρνάβαλου στο μέσον της Δορυλαίου.

20.30   Χορός   με DJ  στην Χατζηιακώβου -DJ ο Χριστόδουλος Πασχαλίδης

Κάτω Καμήλα

Αποκριάτικο παρτυ μασκέ διοργανωνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας, με την συμμετοχή animater “ Lollipops” το Σάββατο 16 Μαρτίου στην αίθουσα του Συλλόγου στις 6 το απόγευμα.

Δήμος Σιντικής

Αποκριάτικη παρέλαση στο Σιδηρόκαστρο την Κυριακή 17 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία στις 4 το απόγευμα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαμβακοφύτου θα αναβιώσει το έθιμο « Μπαμπούγερα» την Κυριακή 17 Μαρτίου στις δύο το μεσημέρι. Το Σάββατο 16 Μαρτίου ο σύλλογος διοργανώνει γλέντι με ζουρνάδες με τους αδελφούς Δράμαλη στον χώρο εκδηλώσεων στις 7 το απόγευμα.

 Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογο  Αχλαδοχωρίου διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα  Κούλουμα από τις 12:00 στον χώρο του συλλόγου με μουσική και σαρακοστιανά.

Την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Σιντικής και η Τοπική Κοινότητα Σιδηροκάστρου διοργανώνουν Κούλουμα στο Σιδηρόκαστρο στο κάστρο της πόλης «Ισάρι» ,  με φασολάδα, λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα από τις 11 το πρωί.

Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βυρώνειας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανούσσας διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα Κούλουμα από τις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Δήμος Βισαλτίας

Καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή στη Νιγρίτα

Την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση των σχολείων της Νιγρίτας, με αφετηρία την κεντρική πλατεία και με διοργανωτή τον Δήμο Βισαλτίας.

Μετά την καρναβαλική παρέλαση, θα ακολουθήσει διαδραστικό πρόγραμμα με κλόουν, μασκότ, ξυλοπόδαρο και DJ με μουσική χορό και πολύ διασκέδαση!

Κούλουμα στα χωριά του Δήμου Βισαλτίας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας και στα χωριά του Δήμου Βισαλτίας.

Συγκεκριμένα:

• Δημητρίτσι

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Δημητριτσίου περιμένει όλους την Καθαρά Δευτέρα (18-03-24) από τις 11 το πρωί να γιορτάσουν τα «Κούλουμα» μπροστά από τα γραφεία του συλλόγου! Θα υπάρχουν δωρεάν φασολάδα, λαγάνα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα!

• Αχινός

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Αχινού σε συνεργασία με τη Τοπική Κοινότητα και το Δήμο Βισαλτίας διοργανώνει εκδήλωση για τη Καθαρά Δευτέρα στον Αχινό, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι.

• Θερμά

Το τοπικό συμβούλιο Θερμών, απευθύνει πρόσκληση προς όλους, την Καθαρά Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι μπροστά στην κοινότητα του χωριού, για να γιορτάσουν τα κούλουμα, με Σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

• Νικόκλεια

Το τοπικό συμβούλιο Νικόκλειας διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ., τα κούλουμα στην Νικόκλεια στην είσοδο του χωριού, στα Πλατάνια-Φλαμουργιές.

• Άγιος Δημήτριος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου καλεί όλους και όλες να γιορτάσουν μαζί τα «Κούλουμα στο Παλιότρος». Την Καθαρά Δευτέρα, στις 18 Μαρτίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, ξεκινά το γλέντι στην όμορφη πλατεία του χωριού,

• Αγία Παρασκευή

Φέτος, την Kαθαρά Δευτέρα, το σαρακοστιανό τραπέζι στην Αγία Παρασκευή, θα… διανθιστεί με το μουσικό σχήμα «Το σεργιάνι», με τους μουσικούς:

Βασβαντη Γιώργο, πλήκτρα

Κουλτσιακη Γιώργο, κρουστά

Κουλτσιακη Χάρη, ούτι και τραγούδι

Βέτα Στάμου, τραγούδι και

Παπαδόπουλο Γιώργο, κλαρίνο.

Η τοπική κοινότητα περιμένει όλους και όλες, σε μια εκδήλωση «γεμάτη» με εκπλήξεις, σαρακοστιανά εδέσματα για όλους, τραγούδι και χορό.

• Ίβηρα

Τα παραδοσιακά κούλουμα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιβήρων, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, την Καθαρά Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, με παραδοσιακά εδέσματα, φασολάδα, κρασί, μουσική και χορό.

• Σιτοχώρι

Ο Σύλλογος Γυναικών Σιτοχωρίου, σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών, καλούν όλες και όλους για να γιορτάσουν τα κούλουμα στο Σιτοχώρι.

Τους καλεσμένους θα διασκεδάσει με δημοτική- λαϊκή μουσική η ορχήστρα «Ημιτόνιο» και θα προσφέρονται σαρακοστιανά εδέσματα.

Δήμος Ηράκλειας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιθοτόπου διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα , από τις 10 το πρωί., Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα , κρασί και παραδοσιακή μουσική.

Μασκέ πάρτυ διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος « ΔΙΑΣ» Ηράκλειας την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα, στο κλαμπ FOREST.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΣέρρεςΑποκριές στις Σέρρες: Όλες οι εκδηλώσεις του τριήμερου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Σε δίκη 11 άτομα για τον θάνατο 11χρονου Βασίλη στο σχολείο του μετά από έκρηξη λέβητα

Δύο χρόνια σχεδόν μετά από τον θάνατο του 11χρονου...

Εκδήλωση για τον Λόρδο Βύρωνα τη Δευτέρα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών...

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα πόθεν έσχες των πέντε υποψήφιων για την προεδρία του κόμματος

Αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα Πόθεν Έσχες των...

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Ντοκιμαντέρ του ΙΔΙΣΜΕ «Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία» 

Στο πλαίσιο  της  προβολής του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πατρίδα Αξέχαστη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

[adrotate group="40"]
[adrotate group="41"]
[adrotate group="42"]
[adrotate group="43"]

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα